ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Θα ξανανοίξουν ντίσκο και κλαμπ, αλλά με μειωμένη πληρότητα

Kαφέ μπαρ στη Ρώμη
Kαφέ μπαρ στη Ρώμη
ΑΡ

«Πράσινο φως» για την επαναλειτουργία των νυχτερινών κέντρων΄στην Ιταλία -με μειωμένη πληρότητα- έδωσε η αρμόδια επιτροπή εμπειρογνωμόνων.

Η ειδική επιτροπή ειδημόνων, που συμβουλεύει την ιταλική κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι, έδωσε το «ελεύθερο» για την επαναλειτουργία των κλαμπ και των ντίσκο, με μειωμένη πληρότητα. Σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών, η πληρότητα δεν θα μπορεί να ξεπερνά το 35% σε κλειστούς χώρους και το 50% σε ανοικτούς.

Όλοι οι πελάτες των κλαμπ και των ντίσκο, όμως, θα πρέπει να διαθέτουν «πράσινο πάσο εμβολιασμένου», ενώ στους χώρους αυτούς θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ποτήρια μιας χρήσεως, όπως και προστατευτικές μάσκες -- με εξαίρεση όταν κανείς θα βρίσκεται στην πίστα για να χορέψει.

Ο μηχανισμός εξαερισμού του κάθε μαγαζιού, επίσης, δεν θα πρέπει να «ανακυκλώνει» τον ίδιο αέρα, όπως προβλέπεται δηλαδή από τα μέτρα ασφαλείας κατά του κορονοϊού.

Τώρα αναμένεται η σχετική απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης, με αναφορά στην ημερομηνία επαναλειτουργίας των εμπορικών αυτών δραστηριοτήτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχεται η κακοκαιρία «Αθηνά» με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Στο ΚΑΤ, με πολλαπλά τραύματα, ο Μένιος Φουρθιώτης

Μπογδάνος για διαγραφή του: Ορισμένες αλήθειες δεν λέγονται χωρίς επιπτώσεις