ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης στο τζαμί - Δεκάδες οι νεκροί

Αφγανιστάν: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης στο τζαμί - Δεκάδες οι νεκροί
Για 100 νεκρούς και τραυματίες κάνουν λόγο τα διεθνή Μέσα
AP Photo/Abdullah Sahil

Με δήλωσή του το Ισλαμικό Κράτος αναλαμβάνει την ευθύνη της πολύνεκρης επίθεσης σε τέμενος, στη βορειοανατολική επαρχία Κουντούζ του Αφγανιστάν.

Από την ισχυρή έκρηξη στο τζαμί σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι, με τους νεκρούς και τους τραυματίες να ξεπερνούν τους 100, σύμφωνα με υπηρεσία του ΟΗΕ. Τη στιγμή της έκρηξης το τζαμί ήταν γεμάτο λόγω της προσευχής της Παρασκευής.

«Σήμερα το απόγευμα, σημειώθηκε έκρηξη σε τζαμί σιιτών συμπατριωτών μας ... με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και να τραυματιστούν αρκετοί συμπατριώτες μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ στο Twitter, προσθέτοντας ότι μια ειδική μονάδα φτάνει στη σκηνή για διερεύνηση.

Τα βίντεο που κυκλοφορούν στο twitter και φέρονται να έχουν καταγραφεί στο σημείο της έκρηξης περιέχουν πολύ σκληρές εικόνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Η αιτία της έκρηξης δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί. Τις τελευταίες εβδομάδες, σημειώθηκαν αρκετές επιθέσεις, μεταξύ των οποίων μία σε τζαμί στην Καμπούλ. Το Ισλαμικό Κράτος είχε αναλάβει την ευθύνη για κάποιες από αυτές τις επιθέσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία «Αθηνά» το Σάββατο - Προβλήματα σε Κέρκυρα, Πάτρα, Τρίκαλα

Σκληρός κακοποιός δραπέτευσε από το νοσοκομείο της Νίκαιας

Σταϊκούρας στην Όλγα Τρέμη και το Newsbomb: 1,5 εκατ. νοικοκυριά μπαίνουν στο νέο επίδομα θέρμανσης