ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Δεδομένη θεωρείται η επανεκλογή Ματαρέλα στην προεδρία

O Mαταρέλα θα επανεκλεγεί πρόεδρος της Ιταλίας εκτός απροόπτου
O Mαταρέλα θα επανεκλεγεί πρόεδρος της Ιταλίας εκτός απροόπτου

Ιταλία: Και η κεντροαριστερά τάχθηκε επίσημα υπέρ της επανεκλογής του Σέρτζιο Ματαρέλα, η οποία, πλέον, θεωρείται δεδομένη

Και η ιταλική κεντροαριστερά τάσσεται επίσημα υπέρ της επανεκλογής Ματαρέλα, η οποία, πλέον, θεωρείται δεδομένη για να ξεπεραστεί το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα.

Και το ιταλικό κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα τάχθηκε πριν από λίγο και επίσημα υπέρ της επανεκλογής του νυν προέδρου της δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα. Σε tweet του, ο γραμματέας των «Δημοκρατικών», Ενρίκο Λέτα, πρίν λίγο έγραψε «Grazie Presidente», (Ευχαριστούμε, Πρόεδρε).

Σύμφωνα με ό,τι μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, όλοι οι ηγέτες των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση Ντράγκι, συμφώνησαν πριν από λίγο να ζητήσουν επίσημα από τον Ιταλό πρόεδρο να παραμείνει στη θέση του για μια νέα θητεία.

O Mάριο Ντράγκι τηλεφώνησε στους ηγέτες της κυβερνητικής πλειοψηφίας και τους ζήτησε να στηρίξουν την επανεκλογή του προέδρου Ματαρέλα

Σύμφωνα με την ιταλική, δημόσια τηλεόραση Rai, o Ντράγκι, πριν από λίγο τηλεφώνησε στους αρχηγούς των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνησή του και τους ζήτησε να στηρίξουν δυναμικά, την επανεκλογή του Ματαρέλα.

Παράλληλα, ο κεντρώος πρώην πρόεδρος της βουλής, Πιερφερντινάντο Καζίνι (ο οποίος εθεωρείτο μια ενδεχόμενη εναλλακτική για την προεδρία) έκανε γνωστό ότι κάνει «βήμα πίσω» και τάσσεται ανεπιφύλακτα υπέρ μιας δεύτερης θητείας του Ματαρέλα.

Όλοι, πλέον, στην Ιταλία, θεωρούν δεδομένη την επανεκλογή του νυν προέδρου, για να μπορέσει να βγει η χώρα από το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.