ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία με κατάρρευση υφαντουργείου στην Ινδία

Τραγωδία με κατάρρευση υφαντουργείου στην Ινδία

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δεκάδες άλλοι εργαζόμενοι παραμένουν παγιδευμένοι μετά την κατάρρευση ενός εργοστασίου στο κρατίδιο Παντζάμπ της βόρειας Ινδίας.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα, όταν το τετραώροφο κτίριο κατέρρευσε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σαν τραπουλόχαρτο.

Στο σημείο επιχειρούν διασώστες, οι οποίοι έχουν ήδη ανασύρει ζωντανούς 56 ανθρώπους.

Σύμφωνα με τον αξιωματικός της αστυνομίας της πόλης Τζαλαντάρ, Πρίγιανκ Μπάρτι «ένας εργαζόμενος υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί». Οπως ανέφερε ο ίδιος, η αστυνομία πιστεύει ότι στα ερείπια παραμένουν παγιδευμένοι άλλοι δέκα εργάτες.

Ωστόσο, κάτοικοι της περιοχής ανεβάζουν τον αριθμό των εγκλωβισμένων στους 50, ενώ κάποιοι ενδέχεται να είναι ήδη νεκροί.

«Ήμασταν τυχεροί καθώς προλάβαμε να βγούμε»

Την τύχη με το μέρος του φαίνεται πως είχε ένας εργάτης, ο οποίος σώθηκε από τους διασωθέντες. Σύμφωνα με την μαρτυρία του πριν από την κατάρρευση του κτιρίου ακούστηκε μία μεγάλη έκρηξη. «Ήμασταν τυχεροί και τρέξαμε έξω προτού καταρρεύσει όλο το κτίριο» δήλωσε χαρακτηριστικά σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι.

Τον Νοέμβριο του 2010 τουλάχιστον 67 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένα πενταόροφο κτίριο κατέρρευσε στο Νέο Δελχί.