ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Newsbomb.gr στα σύνορα με την Πολωνία – Το δράμα των προσφύγων

πρόσφυγες
Σύνορα Πολωνίας - Ουκρανίας.
Newsbomb.gr

Πόλεμος στην Ουκρανία: Χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους από την ημέρα έναρξης των συγκρούσεων. Συγκλονιστικές στιγμές στα σύνορα με την Πολωνία όπου άνθρωποι συνωστίζονται για να απομακρυνθούν από τον όλεθρο.

Περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους, μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. Ο όλεθρος και η καταστροφή έχει αναγκάσει τους αμάχους να φύγουν από τα σπίτια τους, να πάρουν τον δρόμο της μετανάστευσης και να γίνουν πρόσφυγες από τη μια ημέρα στην άλλη.

Οι περισσότεροι άνθρωποι μετακινούνται προς τα σύνορα της Ουκρανίας με την Πολωνία, εκεί όπου οι στιγμές που εκτυλίσσονται είναι συγκλονιστικές.

Το Newsbomb.gr μεταφέρει τις εικόνες και την κατάσταση που βιώνουν οικογένειες, μητέρες και μικρά παιδιά που συνωστίζονται στα σύνορα με τη θερμοκρασία να είναι στους -2 βαθμούς.

Στο σημείο συγκέντρωσης στα σύνορα, τους πρόσφυγες από την Ουκρανία υποδέχονται εθελοντές από την Πολωνία. Εκεί υπάρχουν είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα, φάρμακα και κουβέρτες που τους διανέμονται, ενώ έχει δημιουργηθεί και ένα αυτοσχέδιο μαγειρείο για τη σίτιση των ανθρώπων που καταφτάνουν ταλαιπωρημένοι έχοντας καταφέρει να ξεφύγουν από τη φρίκη του πολέμου.