ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ουκρανία: Το Newsbomb.gr καταγράφει το προσφυγικό δράμα – Συγκλονιστικές εικόνες

Πόλεμος Ουκρανία: Το Newsbomb.gr καταγράφει το προσφυγικό δράμα – Συγκλονιστικές εικόνες
Το Newsbomb.gr βρίσκεται στην πόλη Λβιβ και καταγράφει τα τελευταία 24ωρα το ανθρώπινο δράμα.
Νίκος Χριστοφάκης

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δέκα ημέρες τρόμου, δέκα ημέρες πανικού, δέκα ημέρες πολέμου. Η Ουκρανία δοκιμάζεται από τη χειρότερη τραγωδία στην ανθρωπότητα, την εμπόλεμη σύρραξη.

Σπαραγμός στα συντρίμμια, χάος εντός των πόλεων, αβεβαιότητα και τρόμος για το μέλλον των προσφύγων, αγωνία για όσους μένουν πίσω.

Αυτά είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν στην Ουκρανία που δοκιμάζεται. Το δυτικό τμήμα της πόλης υποδέχεται τους αμάχους. Γυναίκες με παιδιά στην αγκαλιά και μια βαλίτσα στο χέρι, άλλες έγκυες, άλλες κρατώντας τα ανήλικα παιδιά τους από το χέρι και τις ηλικιωμένους γονείς τους.

Δείτε το βίντεο:

Όλοι τους με δάκρυα στα μάτια, όλοι τους με ένα «γιατί;» στα χείλη, όλοι τους με το φόβο ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους. Το Newsbomb.gr βρίσκεται στην πόλη Λβιβ και καταγράφει τα τελευταία 24ωρα το ανθρώπινο δράμα, την ανθρωπιστική τραγωδία που σημειώνεται στην Ουκρανία.

Ο φωτορεπόρτερ Νίκος Χριστοφάκης καταγράφει τις κινήσεις τους, την αγωνία τους, μιλά μαζί τους και προσπαθεί να τους δώσει κουράγιο. Η «μυρωδιά» του πολέμου και του θανάτου «πνιγεί» την ατμόσφαιρα.

Οι σειρήνες προκαλούν εφιάλτες, ενώ όλοι αναζητούν στα κινητά τους άνδρες που έμειναν πίσω για να πολεμήσουν.

Οι εικόνες που αποτυπώνονται στον φωτογραφικό φακό του, συγκλονίζουν:

Διαβάστε επίσης:

Το Newsbomb.gr στην Ουκρανία: Πώς οι κάτοικοι της πόλης Λβιβ σώζουν τα αγάλματα