ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ουκρανία – Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Έτσι εκπαιδεύονται οι Ουκρανοί στα καλάσνικοφ (pics-vid)

Πόλεμος Ουκρανία – Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Έτσι εκπαιδεύονται οι Ουκρανοί στα καλάσνικοφ (pics-vid)
Το Newsbomb.gr κατάφερε να μπει σε ένα κρυφό χώρο που εκπαιδεύονται Ουκρανοί πολίτες στο πώς να χρησιμοποιούν τα καλάσνικοφ.
Νίκος Χριστοφάκης

Πόλεμος στην Ουκρανία: Για 14η μέρα συνεχίζονται οι εχθροπραξίες στις μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας, με τους κατοίκους να προσπαθούν να αντισταθούν με κάθε τρόπο στα πανίσχυρα ρωσικά στρατεύματα - Το Newsbomb.gr και ο φωτορεπόρτερ Νίκος Χριστοφάκης μπήκαν σε κρυφό χώρο που εν καιρό ειρήνης τον χρησιμοποιούσαν για ψυχαγωγία και τώρα εκπαιδεύονται Ουκρανοί πολίτες στην χρήση καλάσνικοφ.

Το Κίεβο, το Χάρκοβο, η Μαριούπουλη, το Ιρπίν, το Λβιβ, δέχονται τα πυρά του «κόκκινου» στρατού, ενώ άνδρες και γυναίκες που αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους δημιουργούν οχυρωματικά έργα και κάθε είδους οπλισμό που θα μπορούσε να αποτρέψει την κατάληψη της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Το Newsbomb.gr και ο φωτορεπόρτερ Νίκος Χριστοφάκης βρίσκονται στην Ουκρανία καταγράφοντας την αγωνία των κατοίκων, το προσφυγικό δράμα και τις προετοιμασίες για τις μάχες με τον ρωσικό στρατό.

Ο Νίκος Χριστοφάκης κατάφερε να μπει σε ένα κρυφό χώρο που εν καιρό ειρήνης τον χρησιμοποιούσαν για ψυχαγωγία και τώρα εκπαιδεύονται Ουκρανοί πολίτες στο πώς να χρησιμοποιούν τα καλάσνικοφ.

Οι εικόνες που καταγράφει το Newsbomb.gr είναι συγκλονιστικές:

Στην εκπαίδευση οι πολίτες μαθαίνουν πώς να λύνουν και να δένουν το όπλο πώς να το κρατάνε και πώς να πυροβολούν. Στην εκπαίδευση συμμετέχουν γυναίκες και άντρες. Υπάρχουν κάποιες ώρες την ημέρα όπου συγκεντρώνονται κατά ομάδες για να συμμετέχουν στα μαθήματα.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος Ουκρανία: Το Newsbomb.gr σε εργαστήριο κατασκευής μολότοφ στο Λβιβ – Εντυπωσιακές εικόνες