ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσική πρεσβεία: Η αλήθεια για την Ουκρανία ειπώθηκε στο Open

Μαριούπολη
Η θέση της ρωσικής πρεσβείας για τη Μαριούπολη
AP Photo/Evgeniy Maloletka, File

Ομογενής από τη Μαριούπολη μιλώντας στο Open υποστήριξε πως Ουκρανοί στρατιώτες τους απειλούσαν ενώ οι Ρώσοι στρατιώτες προσπάθησαν να τους ηρεμήσουν, με τη ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα να επικαλείται τη μαρτυρία για να καταδείξει όσα συμβαίνουν στην εμπόλεμη ζώνη.

Τη δική της διάσταση έδωσε η ομογενής που φιλοξενήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Open για την κατάσταση στη Μαριούπολη. Σύμφωνα με τη νεαρή γυναίκα, οι Ουκρανοί στρατιώτες ήταν αυτοί που απειλούσαν τους πολίτες και τους τρομοκρατούσαν, ενώ οι Ρώσοι ήταν αυτοί που τους ηρέμησαν.

Το απόσπασμα από τις δηλώσεις αυτής της γυναίκας, ανάρτησε στον λογαριασμό της στο Twitter η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα. «Νεαρή κοπέλα της Μαριούπολης που έφτασε στην Ελλάδα: Μας σταμάτησαν Ουκρανοί στρατιώτες και μας απειλούσαν. Μετά οι στρατιώτες στα ρωσικά τανκς προσπαθούσαν να μας ηρεμήσουν», αναφέρει η ομογενής και αναπαράγει η ρωσική πρεσβεία.

Με τον τρόπο αυτό προφανώς η πρεσβεία υπερθεματίζει της ρωσικής άποψης για την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία, επισημαίνοντας τις ευθύνες του Κιέβου και το γεγονός ότι επιτίθεται σε αμάχους έτσι ώστε να χρεωθεί στη συνέχεια η Μόσχα τα όσα συμβαίνουν.