ΚΟΣΜΟΣ

Το «ευχαριστώ» των Ουκρανών στην Ελλάδα για την ανακατασκευή του μαιευτηρίου στη Μαριούπολη

To βομβαρδισμένο μαιευτήριο στη Μαριούπολη
To βομβαρδισμένο μαιευτήριο στη Μαριούπολη
ΑΡ

Το κοινοβούλιο της Ουκρανίας ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη δέσμευσή της να ανοικοδομήσει το μαιευτήριο της Μαριούπολης που καταστράφηκε πρόσφατα από ρωσικούς βομβαρδισμούς

Το κοινοβούλιο της Ουκρανίας ευχαρίστησε την Παρασκευή (18/3) την Ελλάδα για τη δέσμευσή της να ανοικοδομήσει το μαιευτήριο της Μαριούπολης, το οποίο καταστράφηκε από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στις 9 Μαρτίου.

"Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!" ανήρτησε στο Twitter το ουκρανικό κοινοβούλιο στον επίσημο λογαριασμό του (Verkhovna Rada της Ουκρανίας), σε ένα μήνυμα που περιείχε emoji με ελληνικές και ουκρανικές σημαίες και μια χειραψία, και επίσης έκανε retweet την προηγούμενη ανάρτηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να ξαναχτίσει το μαιευτήριο στη Μαριούπολη, το κέντρο της ελληνικής μειονότητας στην Ουκρανία, μιας πόλης που είναι μέσα στην καρδιά μας και σύμβολο της βαρβαρότητας του πολέμου» ανέφερε στην ανάρτηση του στο twitter ο κ. Μητσοτάκης.

Το μαιευτήριο χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στην οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 12 άνθρωποι, ενώ 17 τραυματίστηκαν. Οι φωτογραφίες με τις εγκύους που έτρεχαν για να γλιτώσουν απο το κατεστραμμένο κτήριο και μεταφέρονταν εσπευσμένα σε ασφαλή σημεία απο τα σωστικά συνεργεία, έκαναν το γύρο του κόσμου.