ΚΟΣΜΟΣ

Μητσοτάκης – Μπάιντεν: Το αστείο με το παρατσούκλι «Μπαϊντενόπουλος»

Μητσοτάκης – Μπάιντεν: Το αστείο με το παρατσούκλι «Μπαϊντενόπουλος»
Ο Τζο Μπάιντεν.
AP

Σε πολύ καλό κλίμα ήταν η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τζο Μπάιντεν - Ο Αμερικανός πρόεδρος αστειεύτηκε, με το παρατσούκλι «Μπαϊντενόπουλος»

Ο Τζο Μπάιντεν κατά την ομιλία του με την συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό αστειεύτηκε για το παρατσούκλι «Μπαϊντενόπουλος» από την εποχή που ήταν βουλευτής και εξήγησε γιατί του το είχαν προσάψει.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε πως όταν ήταν βουλευτής στο Ντέλαγουερ έπαιρνε το 92% των ψήφων της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και για αυτό του είχαν δώσει το παρατσούκλι «Μπαϊντενόπουλος».

Από την πλευρά του ο Κυριακός Μητσοτάκης αστειευόμενος επίσης, ανέφερε ότι θα μπορούσαν να τον λένε και «Μπαϊντενάκη» κάνοντας την σύνδεση με την καταγωγή του Έλληνα πρωθυπουργού από την Κρήτη.

H αναφορά της Τζιλ Μπάιντεν στις κόρες του πρωθυπουργού

η σύζυγος του Αμερικανού προέδρου Τζιλ Μπάιντεν η οποία καλωσόρισε ξεχωριστά την οικογένεια του Έλληνα πρωθυπουργού.

«Επιτέλους καλωσήρθατε στον εορτασμό των 200 ετών και στην πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο κυβερνήσεων μας. Είναι εκπληκτικό που βλέπω πολλού φίλους εδώ”, είπε η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν. Και συνέχισε: «Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ πολλές φορές την Ελλάδα. Είναι χαρά μου που επιστρέφω αυτή τη φιλοξενία σε εσάς. Είναι τιμή μου που υποδέχομαι τον κ. Μητσοτάκη και τη σύζυγό του. Τη Σοφία, τη Δάφνη… Ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε να εμβαθύνουμε τις φιλικές μας σχέσεις», ανέφερε – μεταξύ άλλων - κατά την ομιλία της η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν.