ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Κόρεα: Χωρίς μάσκα στην κηδεία του μέντορά του ο Κιμ Γιονγκ-Ουν

Βόρεια Κόρεα: Χωρίς μάσκα στην κηδεία του μέντορά του ο Κιμ Γιονγκ-Ουν

Την ώρα που η Βόρεια Κορέα βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τον κορονοϊό, ο Κιμ Γιονγκ-Ουν δεν δείχνει να νοιάζεται ιδιαίτερα...

Η Βόρεια Κορέα θρηνεί την απώλεια του Hyon Chol Hae, του μέντορα του Κιμ Γιονγκ-Ουν εν μέσω πανδημίας κορονοϊού, ωστόσο φαίνεται πως ο δικτάτορας της χώρας δεν δείχνει να ανησυχεί για τα δεκάδες χιλιάδες κρούσματα.

Στην κηδεία του Hae, ο Κιμ εμφανίστηκε να κουβαλάει το φέρετρο του βετεράνου στρατιωτικού, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος ο οποίος προετοίμασε τον ηγέτη της χώρας για να αναλάβει την προεδρία, ωστόσο ενώ όλοι φορούσαν μάσκες εκείνος ήταν... ακάλυπτος!

Η κηδεία, ωστόσο, έγινε με εκατοντάδες πλήθους στους δρόμους της Πιονγκγιάνγκ, ενώ μεταδόθηκε ζωντανά και από την κρατική τηλεόραση, κάτι που δείχνει πως παρά την έξαρση των κρουσμάτων, η ηγεσία της χώρας δεν δείχνει να ανησυχεί ιδιαίτερα για την πορεία της πανδημίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα η Βόρεια Κορέα, περίπου 2,8 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη νοσήσει ενώ αποφεύγεται η λέξη «κορονοϊός», με τις περιπτώσεις να αναφέρονται ως «ξέσπασμα πυρετού».

Τέλος, να σημειωθεί πως η Βόρεια Κορέα έχει ανακοινώσει τον θάνατο μόλις 68 ανθρώπων, νούμερο για το οποίο η Δύση διατηρεί τις επιφυλάξεις της...