ΚΟΣΜΟΣ

Peter Tobin: Πέθανε ο serial killer της Σκωτίας σε ηλικία 76 ετών

Peter Tobin: Πέθανε ο serial killer της Σκωτίας σε ηλικία 76 ετών
Ο serial killer της Σκωτίας Peter Tobin
Getty

Ο Tobin εξέτιε ισόβια για τον βιασμό και τη δολοφονία της 23χρονης Πολωνής φοιτήτριας Angelika Kluk, ενώ είχε καταδικαστεί και για τη δολοφονία της 15χρονης Vicky Hamilton και της 18χρονης Dinah McNicol.

Σε ηλικία 76 ετών πέθανε ο serial killer της Σκωτίας Peter Tobin, μέσα στη φυλακή καθώς εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης. Ήταν ένας από τους πιο πολυσυζητημένους δολοφόνους παγκοσμίως. Τον τελευταίο καιρό η υγεία τους είχε επιδεινωθεί ραγδαία.

Ο κατά συρροή δολοφόνος είχε καταδικαστεί σε ισόβια για τη δολοφονία τουλάχιστον τριών γυναικών, ενώ εκκρεμούσαν υποθέσεις αρκετών ακόμα. Ο Tobin είχε βιάσει και σκοτώσει την 23χρονη Πολωνή φοιτήτρια Angelika Kluk, κρύβοντας το πτώμα της κάτω από το πάτωμα μιας εκκλησίας στη Γλασκώβη, το 2006.

Είχε καταδικαστεί, επίσης, για τη δολοφονία της 15χρονης Vicky Hamilton από το Ρέντινγκ, το 1991, καθώς και τη δολοφονία της 18χρονης Dinah McNicol την ίδια χρονιά. Οι σοροί των δύο κοριτσιών βρέθηκαν 17 χρόνια μετά, θαμμένες στην αυλή του πρώην σπιτιού του Tobin, στο Kent.

tobin-victims.jpg
Τα τρία κορίτσια που δολοφόνησε ο TobinGetty

H Vicky Hamilton είχε εξαφανιστεί όταν περίμενε το λεωφορείο μετά από μουσικό φεστιβάλ στο οποίο είχε πάει να διασκεδάσει, ενώ το πτώμα της βρέθηκε δίπλα στης Dinah McNicol.

Αν και ο ίδιος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες, κρίθηκε τελικά ένοχος, με τον δικαστή Λόρδο Μένζις να τον αποκαλεί «κακό άνθρωπο».

Οι αρχές ξεθάβουν τα πτώματα των κοριτσιώνGetty