ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο serial killer της Aϊόβα, οι 70 δολοφονίες και τα φρικτά μυστικά

Ενας απο τους μεγαλύτερους serial killer όλων των εποχών
Ενας απο τους μεγαλύτερους serial killer όλων των εποχών

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η ομολογία μίας γυναίκας από την πολιτεία της Αϊόβα των ΗΠΑ. Ισχυρίζεται οτι ο πατέρας της ήταν serial killer και είχε σκοτώσει περίπου 70 γυναίκες. Οι δύο σύζυγοί του φέρεται να αυτοκτόνησαν πριν απο τον θάνατό του το 2013

Δύο σύζυγοι του νεκρού «κατά συρροή δολοφόνου» της Αϊόβα που δολοφόνησε έως και 70 γυναίκες σε διάστημα τριών δεκαετιών αυτοκτόνησαν πριν από το θάνατό του. Η μία στραγγαλίστηκε με ηλεκτρικό καλώδιο και η άλλη αυτοπυροβολήθηκε όπως έγινε γνωστό, ενώ στην έρευνα για την υπόθεση μπαίνει και το FBI.

Ο Ντόναλντ Ντιν Στάντεϊ ο οποίος πέθανε το 2013, κατηγορήθηκε για τη δολοφονία μεταξύ 50 και 70 ανθρώπων στην ιδιοκτησία του στην Αϊόβα από την κόρη του Λούσι, η οποία ισχυρίζεται ότι είχε προσπαθήσει να μιλήσει για τα εγκλήματα του πατέρα της όταν ήταν μικρή, αλλά κανείς δεν την άκουγε.

Οι ερευνητές τώρα λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους ισχυρισμούς της και το γραφείο του σερίφη της κομητείας Fremont επιβεβαίωσε ότι ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά αναζητούν στοιχεία σε πολλά σημεία στην ιδιοκτησία του Στάντεϊ.

Η αδερφή της Λούσι, Σούζαν πάντως απέρριψε αυτούς τους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι ο πατέρας τους ήταν αυστηρός αλλά όχι κατά συρροή δολοφόνος. Ορκίστηκε μάλιστα να αποκαταστήσει το όνομά του. Κι ενώ νέες φρικτές λεπτομέρειες βλέπουν το φως η αστυνομία επιβεβαίωσε οτι και οι δύο σύζυγοι του Στάντεϊ αυτοκτόνησαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μία πέθανε από στραγγαλισμό και η άλλη αυτοπυροβολήθηκε.

Η Λούσι ισχυρίστηκε ότι ο πατέρας της ανάγκαζε την ίδια και τα αδέρφια της να πετάνε τα πτώματα των γυναικών που σκότωνε σε ένα πηγάδι 30 μέτρων στην αγροικία τους στο Green Hollow Road πριν από δεκαετίες. Η Λούσι επέμεινε ότι προσπάθησε να το πει στους ανθρώπους ως παιδί, αλλά οι άνθρωποι δεν την άκουγαν.

«Ο πατέρας μου δεν ήταν ο άντρας που τον κατηγορεί ότι ήταν», είπε από την πλευρά της η Σούζαν Στάντεϊ στο Newsweek. «Ήταν αυστηρός, αλλά ήταν ένας προστατευτικός γονέας που αγαπούσε τα παιδιά του... Οι αυστηροί μπαμπάδες δεν μετατρέπονται σε κατά συρροή δολοφόνους». Μια έρευνα για τους φερόμενους φόνους έχει ξεκινήσει και το FBI και το Τμήμα Εγκληματικών Ερευνών της Αϊόβα βοηθούν και τα δύο την τοπική αστυνομία στην εξινχίαση της υπόθεσης.

Το ακίνητο, στο Green Hollow Road, ερευνάται, αφού η κόρη του λέει ότι ήξερε «που είναι τα πτώματα» και ότι τα σκυλιά μύρισαν ανθρώπινα υπολείμματα στο χώρο. Ο σερίφης της κομητείας Φρέμοντι, Κέβιν Έιστροπ επιβεβαίωσε την έρευνα την Τρίτη, λέγοντας: «Πιστεύω 100% ότι υπάρχουν πτώματα εκεί μέσα». Οι αρχές επιβολής του νόμου υποψιάζονται ότι παρέσυρε γυναίκες, που θεωρείται ότι ήταν εργαζόμενες στη βιομηχανία του σεξ από την Ομάχα της Νεμπράσκα, στα πέντε στρέμματα γης του πριν τις δολοφονήσει.

Σαράντα πέντε χρόνια μετά το θάνατο του το γραφείο του σερίφη της κομητείας επιβεβαίωσε ότι οι σκύλοι ειδοποίησαν για τουλάχιστον τέσσερα σημεία στην ιδιοκτησία την περασμένη εβδομάδα που περιείχαν ανθρώπινα λείψανα, ωστόσο, η Σούζαν πιστεύει ότι «ξεγελάστηκαν» από τα λείψανα της θνησιγενούς αδερφής του Στάντεϊ, η οποία θάφτηκε σε ένα κουτί παπουτσιών στο ακίνητο, καθώς και από τα λείψανα ενός Golden Retriever.

Η Λούσι είπε στις αρχές ότι ο πατέρας τους ανάγκαζε την ίδια και τα αδέρφια της να χρησιμοποιούν ένα καρότσι τους θερμότερους μήνες και ένα έλκηθρο τον χειμώνα για να μετακινήσουν τα πτώματα στα χωράφια στο Θέρμαν της Αϊόβα, η αδελφή της όμως το διέψευσε. Η Σούζαν είπε στο Newsweek ότι η πρώτη φορά που άκουσε για πτώματα να θάβονται στην ιδιοκτησία ήταν όταν μίλησε με τη Λούσι πριν από περίπου ένα χρόνο.

«Είμαι δύο χρόνια μεγαλύτερη από τη Λούσι. Νομίζω ότι θα ήξερα αν ο πατέρας μου δολοφονούσε», είπε. «Θα ήξερα αν ο μπαμπάς μου ήταν κατά συρροή δολοφόνος. Δεν ήταν, και θέλω να αποκατασταθεί το όνομά του». Η Σούζαν πρόσθεσε ότι η μόνη φορά που θυμάται να γίνεται βίαιος ο πατέρας της ήταν όταν ένας γείτονας έπεσε πάνω στο σκύλο τους.

Η Λούσι είπε ότι ο πατέρας της ήταν «συνήθως μεθυσμένος» και του άρεσε να σκοτώνει γυναίκες σπάζοντας ή κλωτσώντας στα κεφάλια των γυναικών μέσα σε ένα τρέιλερ. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αν οι ισχυρισμοί της κόρης του αληθεύουν, θα κάνουν τον Στάντεϊ ναν από τους μεγαλύτερους κατά συρροή δολοφόνους στην αμερικανική ιστορία.

Η Λούσι ισχυρίζεται ότι όλες οι γυναίκες είχαν σκούρα μαλλιά, ήταν λευκές και οι περισσότερες ήταν μεταξύ 20 και 30 ετών, εκτός από έναν 15χρονο δραπέτη - και δύο άνδρες. Θάφτηκαν όλοι ντυμένοι και φορώντας κοσμήματα, με τη Λούσι να ισχυρίζεται ότι ο πατέρας της κρατούσε τα χρυσά δόντια ως τρόπαια.

Η Λούσι είπε στο Newsweek: «Μας έλεγε απλώς ότι έπρεπε να πάμε στο πηγάδι και ήξερα τι σήμαινε αυτό. Κάθε φορά που πήγαινα στο πηγάδι ή στους λόφους, δεν πίστευα ότι κατέβαινα. Νόμιζα ότι θα με σκότωνε γιατί δεν θα κρατούσα το στόμα μου κλειστό. Δεν νιώθω τίποτα για τον πατέρα μου. Τίποτα απολύτως. Ήθελα δικαιοσύνη όταν ζούσε ο πατέρας μου, αλλά έφυγε. Απλώς θέλω οι οικογένειες να λάβουν απαντήσεις και να θάψουν σωστά τους αγαπημένος τους».

Η Λούσι έχει προσφερθεί επανειλημμένα να περάσει απο τεστ αλήθειας για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς της, ανέφερε το Newsweek. «Το μόνο που θέλω είναι να σκάψουν σε αυτές τις τοποθεσίες για να κλείσουν οι άνθρωποι την υπόθεση και να δώσουμε σε αυτές τις γυναίκες μια σωστή ταφή. Ο πατέρας μου ήταν ισόβιος εγκληματίας και δολοφόνος». Δεν είναι σαφές εάν τα αδέρφια της συνεργάστηκαν με τις αρχές.

Δεν ήταν δυνατή η επικοινωνία με μια τρίτη αδερφή, ενώ ο αδερφός τους αυτοκτόνησε όταν ήταν 39 ετών. Οι αρχές πρόσθεσαν ότι το κόστος της διάνοιξης του πηγαδιού θα ήταν περίπου 25.000 δολάρια, ενώ μια πλήρης ανασκαφή θα στοίχιζε πάνω από 300.000 δολάρια.

Ο Στάντεϊ ο οποίος είχε τατουάζ «αγάπη» και «μίσος» στις αρθρώσεις του, θεωρείται ότι έχει ποινικό μητρώο, αλλά ήταν γνωστό ότι χρησιμοποιούσε πολλά ψευδώνυμα. Φυλακίστηκε στο Μιζούρι τη δεκαετία του 1950 για μικροκλοπή, στην Ομάχα το 1989 για παράβαση οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ , ενώ όπως επιβεβαίωσαν οι αστυνομικοί σπάνια πήγαιναν στο τρέιλερ όπου έμενε επειδή ήταν «επιφυλακτικοί» μαζί του.