ΚΟΣΜΟΣ

Η «φιέστα» του Ερντογάν και τα «καρφιά» του Μπαμπατζάν

Η «φιέστα» του Ερντογάν και τα «καρφιά» του Μπαμπατζάν
Ο Τούρκος πρόεδρος εγκαινίασε τις εγκαταστάσεις όπου θα παράγεται το τουρκικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο SUV της TOGG.

«Ο Ερντογάν υπόσχεται το μέλλον, με το μαύρο παρελθόν της Τουρκίας», λέει ειρωνικά ο άλλοτε συνεργάτης του και πρόεδρος του Κόμματος της Δημοκρατίας και της Προόδου.

Το παρελθόν της Τουρκίας δεν στέκεται εμπόδιο στα σχέδια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος το Σάββατο διοργάνωσε «φιέστα» για τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων, όπου θα παράγεται το τουρκικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο SUV της TOGG.

Στην εκδήλωση βρέθηκαν η «πρώτη κυρία» της Τουρκίας Εμινέ Ερντογάν, ο επικεφαλής ιμάμης Αλί Ερμπάς, ο ακροδεξιός κυβερνητικός του εταίρος Ντεβλέτ Μπαχτσελί, η πρώτη και η πρωθυπουργός της Τουρκίας Τανσού Τσιλέρ, καθώς και ο φιλορώσος Ντογού Περίντσεκ. «Άλλοτε ο Ερντογάν είχε δίπλα του τους φιλοευρωπαϊστές Νταβούτογλου και Μπαμπατζάν, τώρα έχεις αυτές τις δυνάμεις», σχολίασε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΪ.

Με αφορμή τη φιέστα του Τούρκου προέδρου, ο άλλοτε συνεργάτης του και πρόεδρος του Κόμματος της Δημοκρατίας και της Προόδου Αλί Μπαμπατζάν, δήλωσε ειρωνικά ότι «ο Ερντογάν υπόσχεται το μέλλον, με το μαύρο παρελθόν της Τουρκίας».

Από την άλλη πλευρά, ο επικεφαλής υπηρεσίας θρησκευτικών υποθέσεων της Τουρκίας Αλί Ερμπάς προσευχήθηκε για την καλή πορεία του νέου SUV μοντέλου:

«Υψώνουμε τα χέρια μας για σένα Θεέ μου. Θεέ μου μη μας διώξεις. Αμήν! Την ημέρα της ίδρυσης της δημοκρατίας μας που είναι η μέρα υπερηφάνειας για το κράτος μας για τον λαό μας ζούμε μεγάλες στιγμές Θεέ μου. Είναι μεγάλη στιγμή Θεέ μου το εθνικό μας αυτοκίνητο ξεκίνησε την παραγωγή του. Θεέ μου βοήθησε μας να ολοκληρωθεί με επιτυχία η παραγωγή του αυτοκινήτου μας. Θεέ μου μην δυσκολεύεις τις εργασίες μας».

Διαβάστε ακόμα:

Επιστολή Πάπας: Να διατηρηθεί η τροπολογία για τα F-16 στην Τουρκία

Πρόκληση Τσελίκ: Η Ελλάδα διέπραξε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

ΗΠΑ: «Χαστούκι» στην Άγκυρα για τα επεισόδια με μπράβους του Ερντογάν