ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: 184 Κούρδοι μαχητές σε Συρία και Ιράκ «εξουδετερώθηκαν»

Χουλουσί Ακάρ
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ
AP Photo

Επιδρομές της Τουρκίας στη Συρία και το Ιράκ - Η Άγκυρα ανακοινώνει ότι 184 Κούρδοι μαχητές «εξουδετερώθηκαν»

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε τη Δευτέρα ότι 184 Κούρδοι μαχητές «εξουδετερώθηκαν» (σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν) κατά τη διάρκεια της «αντιτρομοκρατικής» επιχείρησης που εξαπολύθηκε από την Τουρκία στη βόρεια Συρία και στο βόρειο Ιράκ.

«Από την έναρξη της επιχείρησης Γαμψό Ξίφος, 184 τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν από πυρά οχημάτων και αεροσκαφών», είπε ο Ακάρ, σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις άρχισαν τις πρώτες πρωινές ώρες προχθές Κυριακή να σφυροκοπούν θέσεις των οργανώσεων PKK (Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν) και YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) σε τομείς του βόρειου Ιράκ και της βόρειας Συρίας αντίστοιχα.

Πάντα σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, στην πρώτη φάση της επιχείρησης καταστράφηκαν 89 στόχοι, ανάμεσά τους κρησφύγετα, οχυρές θέσεις ή/και αποθήκες των Κούρδων μαχητών.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απειλεί από το Μάιο να εξαπολύσει νέα ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία και η βομβιστική ενέργεια της 13ης Νοεμβρίου στον πεζόδρομο Ιστικλάλ, στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, για την οποία η Άγκυρα επέρριψε την ευθύνη στο PKK (Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν) και στις YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού), επιτάχυνε τις εξελίξεις.

Οι δύο οργανώσεις διέψευσαν πως είχαν οποιαδήποτε ανάμιξη στην έκρηξη βόμβας στην Κωνσταντινούπολη η οποία στοίχισε τη ζωή σε 6 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 81.

Ο Ερντογάν απείλησε ξανά τη Δευτέρα να διατάξει «χερσαία επιχείρηση» στη Συρία.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube