ΚΟΣΜΟΣ

Τζιανλούκα Βιάλι: Οι τελευταίες δύσκολες στιγμές στο νοσοκομείο

Τζιανλούκα Βιάλι: Οι τελευταίες δύσκολες στιγμές στο νοσοκομείο
Getty Images

Τζιανλούκα Βιάλι: Η υγεία του Ιταλού θρύλου του ποδοσφαίρου επιδεινώθηκε ραγδαία στα τέλη του 2022, με αποτέλεσμα το πρωί της 6ης Ιανουαρίου να αφήσει την τελευταία του πνοή

Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο έχει βυθιστεί στη θλίψη έπειτα από την απώλεια ενός ακόμη θρύλου, ο οποίος τίμησε το άθλημα με την παρουσία του στα γήπεδα. Ο Τζιανλούκα Βιάλι έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής , σε ηλικία 58 ετών μετά από πολύχρονη και γενναία μάχη με τον καρκίνο του παγκρέατος.

Κατά τη διάρκεια των γιορτών, έγινε γνωστό ότι η κατάσταση της υγείας του πρώην Ιταλού επιθετικού είχε επιδεινωθεί. «Οι συνθήκες φαίνεται να χειροτερεύουν», είχε αναφέρει η ιταλική εφημερίδα "Gazzetta dello Sport" σε δημοσίευμά της λίγο πριν τα Χριστούγεννα, προσθέτοντας ότι 87χρονη μητέρα του Μαρία Τερέζα ταξίδεψε μέχρι το Λονδίνο όπου και νοσηλευόταν.

Είχε προηγηθεί μια ανακοίνωση που εξέδωσε ο Βιάλι, στις 14 Δεκεμβρίου, δηλώνοντας ότι θα βρεθεί εκτός του τεχνικού τιμ της εθνικής Ιταλίας, με το οποίο πανηγύρισε την κατάκτηση του EURO 2022.

«Ο στόχος είναι να χρησιμοποιήσω όλες τις ψυχοφυσικές μου δυνάμεις για να βοηθήσω το σώμα μου να ξεπεράσει αυτή τη φάση της νόσου, ώστε να μπορέσω να αντιμετωπίσω νέες περιπέτειες το συντομότερο είναι δυνατόν και να μοιραστώ όλα αυτά μετά με όλους σας», είχε πει τότε ο Βιάλι.

Η ανησυχία για τον σπουδαίο ποδοσφαριστή ολοένα και μεγάλωνε την ώρα που υποβαλλόταν σε κύκλους χημειοθεραπειών για να κρατηθεί στη ζωή.

Τα μηνύματα συμπαράστασης, ειδικά από πρώην συμπαίκτες του έπεφταν «βροxή», μεταξύ αυτών και ο Ρομπέρτο Μαντσίνι ο «δίδυμος αδερφός» του, όπως χαρακτήριζαν εκείνον και τον Βιάλι στη Σαμπντόρια. Όχι άδικα καθώς ήταν πολύ καλοί φίλοι και εκτός γηπέδου.

Ο προπονητής της Ιταλίας βρισκόταν σε συνεχή επαφή με τη σύζυγό του Βιάλι, Κάθριν Γουάιτ Κούπερ, με την οποία ο Τζιανλούκα έχει αποκτήσει δύο κόρες, την Ολίβια και τη Σοφία. Τα δυσάρεστα νέα δεν άργησαν να έρθουν λίγες μέρες αργότερα, την 6η Ιανουαρίου του 2022.