ΚΟΣΜΟΣ

Γκαμπριέλ Ουίνδσορ: Η λαίδη που έκλεψε την παράσταση στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

H Γκαμπριέλ Ουίνδσορ
H Γκαμπριέλ Ουίνδσορ

Η λαίδη Γκαμπριέλ Ουίνδσορ εκπροσώπησε τον πρίγκιπα Ουίλιαμ στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Η Λαίδη Γκαμπριέλα Ουίνδσορ έκανε τα πρώτα της βήματα στη δημόσια ζωή, στη θέση του ξαδέλφου της πρίγκιπα Ουίλιαμ, δίνοντας το παρών στην κηδεία του τελευταίου βασιλιά της Ελλάδας. Συνοδευόμενη από τη βασιλική Πριγκίπισσα, η Λαίδη Γκαμπριέλα, 41 ετών, κόρη του πρίγκιπα Μιχαήλ του Κεντ, κλήθηκε να εκπροσωπήσει τον μελλοντικό βασιλιά στον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό της Αθήνας.

Η «προαγωγή» της σημειώθηκε αφότου ο βασιλιάς Κάρολος άφησε να εννοηθεί ότι τόσο ο πρίγκιπας Άντριου, που πρόσφατα ενεπλάκη σε δικαστική διαμάχη, όσο και ο Χάρι, που συγκλόνισε τη βασιλική οικογένεια με το βιβλίο του «Spare» θα παραγκωνιστούν επ' αόριστον ως μέλη της βασιλικής οικογένειας. Ο βασιλιάς διεύρυνε πρόσφατα τον κατάλογο των «συμβούλων του κράτους», εκείνων δηλαδή που μπορούν να αντικαταστήσουν τον μονάρχη εάν είναι στο εξωτερικό σε επίσημο ταξίδι ή είναι άρρωστος.

Η Λαίδη Γκαμπριέλα παντρεύτηκε τον χρηματιστή Τόμας Κίνγκστον το 2019. Στην τελετή στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνδσορ παρευρέθηκαν πολλά ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, μεταξύ των οποίων η βασίλισσα Ελισάβετ Β' και ο πρίγκιπας Χάρι.

Ο νονός της Κωνσταντίνος Β', δεύτερος ξάδερφος του βασιλιά Καρόλου Γ', πέθανε σε ηλικία 82 ετών σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας στις 10 Ιανουαρίου. Ο τελευταίος βασιλιάς της Ελλάδας, πρώτος ξάδερφος του οποίου ήταν ο πρίγκιπας Φίλιππος, ήταν ιδιαίτερα δεμένος με τον Κάρολο, με αποτέλεσμα να γίνει νονός του Ουίλιαμ

Ο στενός δεσμός του με τη βρετανική βασιλική οικογένεια επιβεβαιώθηκε αργότερα, καθώς ο Πρίγκιπας της Ουαλίας έγινε νονός του πρώτου εγγονού του Κωνσταντίνου, Κωνσταντίνου Αλεξίου. Μεταξύ των καλεσμένων στην κηδεία του Κωνσταντίνου ήταν μέλη της βασιλικής οικογένειας από τη Δανία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, τη Σερβία και το Μονακό.

«Το θέλημα του Θεού ήταν να αφήσεις την τελευταία σου πνοή στην πατρίδα μας, την οποία αγάπησες όσο τίποτα άλλο σε όλη σου τη ζωή», είπε ο Παύλος, ο πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, στην ομιλία του στη Μητρόπολη Αθηνών.