ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός στην Τουρκία: Μπαντέρας, Ντούα Λίπα και Ράσελ Κρόου στο πλευρό των πληγέντων

H Nτούα Λίπα στο πλευρό των σεισμόπληκτων
H Nτούα Λίπα στο πλευρό των σεισμόπληκτων
Α.Ρ

Μηνύματα συμπαράστασης στέλνουν στην Τουρκία και τη Συρία, μετά το φονικό σεισμό καλλιτέχνες παγκοσμίου φήμης, απο τους ηθοποιούς Ράσελ Κρόου και  Αντόνιο Μπαντέρας μέχρι την τραγουδίστρια Ντούα Λίπα

Ο ισχυρός σεισμός που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία προκάλεσε χιλιάδες θανάτους σε 10 επαρχίες και άφησε πίσω χιλιάδες τραυματίες και άστεγους σε συνθήκες ψύχους. Το δράμα των σεισμόπληκτων συγκίνησε και πολλούς καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων οι παγκοσμίου φήμης ηθοποιοί Ράσελ Κρόου και Αντόνιο Μπαντέρας αλλά και οι μουσικοί Ντούα Λίπα και Μαρκ Ελιγιάχου που έσπευσαν να δημοσιεύσουν συλλυπητήρια μηνύματα στην Τουρκία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Αντόνιο Μπαντέρας αναφέρθηκε απο την πρώτη στιγμή στο δράμα των σεισμόπληκτων, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του. «Αγκαλιάζω τον λαό της Τουρκίας και της Συρίας. Τις τελευταίες ώρες έζησαν μια απερίγραπτη τραγωδία. Εύχομαι σε όλους κουράγιο."

Η Έλεν Ντε Τζένερις, μοιράστηκε στον λογαριασμό της στο Instagram ότι χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Τουρκία και τη Συρία λόγω του σεισμού και ότι χιλιάδες από αυτούς περιμένουν να σωθούν κάτω από τα ερείπια. Κοινοποίησε επίσης τον σύνδεσμο των τοποθεσιών όπου μπορεί να παρασχεθεί διεθνής βοήθεια σε θύματα σεισμών.

Ο Ράσελ Κρόου έκανε λόγο για τρομερά, αποκαρδιωτικά νέα. «Ω Τουρκία. Καρδιά μου. Τα νέα είναι τρομερά.» Ο Ευγκένι Γκρίνγκο σχολίασε: «Λυπάμαι πολύ για τον σεισμό που σημειώθηκε στο Kahramanmaraş και επηρέασε επίσης τις γύρω επαρχίες. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου σε όσους έχασαν τη ζωή τους και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Η καρδιά μου είναι μαζί σας.»

Η αλβανικής καταγωγής τραγουδίστρια Ντούα Λίπα μοιράστηκε ένα μήνυμα στον λογαριασμό της στο Instagram για όλους τους ακόλουθους που ήθελαν να στείλουν βοήθεια στην Τουρκία μετά τον σεισμό στο Kahramanmaraş.

«Η καρδιά μου είναι με όσους ζουν στην Τουρκία και τη Συρία» έγραψε η Ντέμι Λοβάτο, ενώ και ο γνωστός ηθοποιός Μαρκ Ράφαλο προσπάθησε με τον τρόπο του να βοηθήσει. «Όσοι θέλουν να βοηθήσουν μπορούν να προσεγγίσουν αυτούς τους ανθρώπους που κάνουν προσπάθειες έρευνας και διάσωσης».