ΚΟΣΜΟΣ

Ανακάλυψε ότι έχει καρκίνο χάρη σε ένα viral trend στο Tik Tok

Ανακάλυψε ότι έχει καρκίνο χάρη σε ένα viral trend στο Tik Tok
Tik tok

Οι γιατροί της έδωσαν μόνο 6 εβδομάδες ζωής, ωστόσο τους διέψευσε.

Τυχερή μέσα στην ατυχία της φαίνεται πως ήταν η 26χρονη Helen Bender από την Αλαμπάμα των ΗΠΑ, η οποία βρήκε ότι έχει έναν όγκο στον λαιμό της δοκιμάζοντας ένα trend ομορφιάς που έχει γίνει viral στο Tik Tok.

Η νεαρή γυναίκα πήρε ένα από τα εργαλεία για περιποίηση του προσώπου, το γνωστό Gua sha, το οποίο έχει γίνει viral στα social media από τις beauty influencers.

Όταν ξεκίνησε να το δοκιμάζει η Helen, τον περασμένο Απρίλιο, εντόπισε στην αριστερή πλευρά της γνάθου της έναν μεγάλο όγκο, που διαφορετικά μπορεί και να μην εντόπιζε ποτέ.

Κάνοντας εξετάσεις, ανακάλυψε ότι είχε άλλους 20 όγκους στο σώμα της. Οι γιατροί την ενημέρωσαν πως πρόκειται για επιθετικό τύπο καρκίνου (μελάνωμα) και της έδωσαν μόλις 6 εβδομάδες ζωής.

Ωστόσο, μετά τις πρώτες θεραπείες η κατάστασή της βελτιώθηκε και οι όγκοι άρχισαν να συρρικνώνονται. Η Helen ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των γιατρών και συνεχίζει τις θεραπείες της εδώ και 8 μήνες.

«Είχα αρχίσει να χρησιμοποιώ την τεχνική, όταν παρατήρησα το εξόγκωμα στο σαγόνι μου. Δεν ήμουν σίγουρη τι ήταν. Μάλιστα, επειδή αρρωσταίνω συχνά με κρυολογήματα κ.λπ., νόμιζα πως ήταν απλώς ένας πρησμένος λεμφαδένας», περιέγραψε η 26χρονη στη Dailymail.

«Μετά παρατήρησα ότι είχα χάσει απότομα πολύ βάρος. Χαιρόμουν που ήμουν τόσο αδύνατη, χωρίς να συνειδητοποιώ ότι επρόκειτο για καρκίνο. Αν δεν είχα χρησιμοποιήσει την τεχνική Gua Sha εγκαίρως, πιθανώς να μην είχα προλάβει να δράσω. Θα μπορούσα να είχα πεθάνει», είπε χαρακτηριστικά.

Πλέον η βελτίωση είναι εμφανής, με τον πόνο να έχει επίσης περιοριστεί αισθητά.

«Έχω μπροστά μου ακόμη 1,5 χρόνο που θα πρέπει να παίρνω τη φαρμακευτική αγωγή, με τους γιατρούς μου να προβλέπουν ότι θα υπάρξει ύφεση σε λιγότερο από δύο χρόνια. Η ποιότητα ζωής μου πλέον είναι πολύ καλή», εξήγησε η 26χρονη.

Με αφορμή, μάλιστα, την δική της περιπέτεια στέλνει σε όλους το εξής μήνυμα: «Να εξετάζεστε, να πηγαίνετε στους γιατρούς».