ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Επαναπατρίστηκαν οι δύο Αμερικανοί που απήχθησαν στο Μεξικό

ΗΠΑ: Επαναπατρίστηκαν οι δύο Αμερικανοί που απήχθησαν στο Μεξικό

ΗΠΑ: Η χώρα βρίσκεται στη διαδικασία για τον επαναπατρισμό των λειψάνων των άλλων δύο Αμερικανών που σκοτώθηκαν στο ίδιο περιστατικό

Επέστρεψαν στις ΗΠΑ οι δύο Αμερικανοί πολίτες που απήχθησαν από ενόπλους την Παρασκευή στο Μεξικό, αφότου οδηγήθηκαν στη βορειοανατολική πλευρά της χώρας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Παράλληλα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην ανακοίνωσή του προσθέτει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στη διαδικασία για τον επαναπατρισμό των λειψάνων των άλλων δύο Αμερικανών που σκοτώθηκαν στο ίδιο περιστατικό.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών, Νεντ Πράισ, η έρευνα βρίσκεται στις πρώτες ημέρες της, ενώ το FBI μπορεί να έχει περισσότερα στοιχεία να ανακοινώσει την κατάλληλη στιγμή.

Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι ήταν σε επαφή με τις οικογένειες των τεσσάρων Αμερικανών που απήχθηκαν στο Μεξικό και ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενημερωνόταν για το περιστατικό αυτό. Η εκπρόσωπος Καρίν Ζαν-Πιερ πρόσθεσε, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεργάζονται με Μεξικανούς αξιωματούχους για να μάθουν περισσότερα στοιχεία για το περιστατικό αυτό.