ΚΟΣΜΟΣ

Πεσκόφ: «Ο πρόεδρος Πούτιν έχει πάντα παγωτό για τον πρόεδρο Σι»

Πεσκόφ: «Ο πρόεδρος Πούτιν έχει πάντα παγωτό για τον πρόεδρο Σι»
Kremlin Press Service

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα κεράσει ρωσικό παγωτό τον Κινέζο ηγέτη καθώς σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, το λατρεύει

Ρωσικό παγωτό θα κεράσει τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, Ντμίτρι Πεσκόφ, καθώς ο πρόεδρος Σι «το λατρεύει».

Μάλιστα σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ο Πεσκόφ απάντησε χαρακτηριστικά: «Φυσικά. Το παγωτό είναι πάντα έτοιμο. Ο Σι το λατρεύει».

Απόψε στο παλάτι Φασέτα ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα παραθέσει δείπνο στον Κινέζο ομόλογό του, για το οποίο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ανέφερε ότι θα περιλαμβάνει παραδοσιακή ρωσική κουζίνα, ενώ, σύμφωνα με το Tanjug ετοιμάζεται ειδικό πολιτιστικό πρόγραμμα.

Αναφορικά με τη σχέση των Κινέζων ηγετών με το ρωσικό παγωτό, πριν από κάποια χρόνια, στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ επιχειρηματίες από την Κίνα είχαν πει στον Πούτιν ότι το ρωσικό παγωτό είναι μία αξιολάτρευτη λιχουδιά για εκείνους, ενώ ο Ρώσος πρόεδρος στην προηγούμενη επίσκεψή του στο Πεκίνο, το 2016, πήγε στον πρόεδρο Σι ένα παγωτό ως δώρο.