ΚΟΣΜΟΣ

Γκουίνεθ Πάλτροου: Αθώα για το ατύχημα στο σκι - Tι είπε μετά την ανακοίνωση της απόφασης

H Γκουίνεθ Πάλτροου
H Γκουίνεθ Πάλτροου
ΑΡ

 Αθώα κρίθηκε η Γκουίνεθ Πάλτροου για το ατύχημα με σκι, καθώς οι ένορκοι αποφάσισαν ότι «100% υπαίτιος» για αυτό είναι ο συνταξιούχος οπτικός Τέρι Σάντερσον και απάλλαξαν την ηθοποιό από κάθε κατηγορία. Της επιδικάστηκε αποζημίωση ενός δολαρίου

Η Γκουίνεθ Πάλτροου απαλλάχθηκε από κάθε κατηγορία για το ατύχημα στο σκι, κερδίζοντας την υπόθεση εναντίον του συνταξιούχου οπτομέτρη Τέρι Σάντερσον, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι προκάλεσε τη σύγκρουση το 2016 που του άφησε διαρκή εγκεφαλική βλάβη. Σύμφωνα με τους ενόρκους υπαίτιος «100%» για το ατύχημα ήταν ο ίδιος. Της επιδικάστηκε συμβολική αποζημίωση ύψους 1 δολαρίου και της έδωσαν τη δικαίωση που αναζητούσε όταν επέλεξε να πάει σε δίκη αντί να συμβιβαστεί εξωδικαστικά.

Ο συνταξιούχος γιατρός Τέρι Σάντερσον την κατηγόρησε για αμέλεια και εγκατάλειψη ενώ έκαναν σκι στη Γιούτα το 2016, σε ένα από τα πιο πολυτελή χιονοδρομικά κέντρα των ΗΠΑ. Χρειάστηκαν μόλις δύο ώρες και 20 λεπτά για να καταλήξουν οι ένορκοι στην απόφαση την Πέμπτη (30/3). Η Πάλτροου κοίταξε τους δικηγόρους της με ένα αμυδρό χαμόγελο, όταν ο δικαστής διάβασε την ετυμηγορία στην αίθουσα του δικαστηρίου του Παρκ Σίτι.

Ο εκπρόσωπος της ηθοποιού Στίβεν Όουενς δήλωσε: «Είμαστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα και εκτιμάμε την προσοχή του κριτή και της κριτικής επιτροπής. Η Γκουίνεθ έχει ιστορία να υπερασπίζεται το σωστό και αυτή η κατάσταση δεν είναι διαφορετική. Θα συνεχίσει να υπερασπίζεται αυτό που είναι σωστό ».

Εν τω μεταξύ, ο Σάντερσον είπε ότι εμμένει στην εκδοχή του για τα γεγονότα, παρά το γεγονός ότι έχασε την υπόθεση. Ερωτηθείς τι σκοπεύει να κάνει στη συνέχεια, αστειεύτηκε: «Ίσως θα πάω στη Disneyland!» Zητούσε αποζημίωση 300.000 δολαρίων και αποκάλεσε την «πολύ απογοητευτική»

Καθώς η Πάλτροου έφευγε από το δικαστήριο άγγιξε τον ώμο του Σάντερσον, ενώ αργότερα ισχυρίστηκε ότι του είπε: «Σου εύχομαι να είσαι καλά». Και εκείνος απάντησε: «Ευχαριστώ αγαπητή». Σε ένα «στορι» που ανέβασε στο Instagram στους 8,3 εκατομμύρια ακολούθους της, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός είπε: «Ένιωσα ότι η συναίνεση σε έναν ψευδή ισχυρισμό έθεσε σε κίνδυνο την ακεραιότητά μου». Είπε ότι ήταν ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα και ευχαρίστησε τον δικαστή και την οκταμελή επιτροπή των ενόρκων για την «εξέτασή τους στο χειρισμό αυτής της υπόθεσης».

Η απόφαση ανακοινώθηκε μετά από οκτώ ημέρες ζωντανής μετάδοσης μαρτυριών στην αίθουσα του δικαστηρίου που προσέλκυσε τα φώτα της δημοσιότητας. Δεκάδες μάρτυρες είπαν αντιφατικές ιστορίες για το ποιος έπεσε πάνω σε ποιον. Ο Σάντερσον υποστήριξε οτι η ηθοποιός τον χτύπησε σε μια πλαγιά για αρχάριους στο Deer Valley Resort στο Park City. Η κ. Πάλτροου έφυγε ατάραχη με τα σκι της είπε, ενώ παρέμεινε αναίσθητος στο χιόνι με σπασμένα πλευρά. Το ατύχημα τον άφησε με εγκεφαλικό τραύμα που άλλαξε τη ζωή του, κατέθεσε.

Η σταρ του Shakespeare in Love και του Iron Man έδωσε τελείως διαφορετική εκδοχή. Είπε ότι ο κύριος Σάντερσον έκανε σκι κατευθείαν στην πλάτη της καθώς κατέβαινε την πλαγιά με τα δύο παιδιά της. «Σκέφτηκα: Αυτό είναι ένα πρακτικό αστείο; Μήπως κάποιος κάνει κάτι διεστραμμένο; Αυτό είναι πραγματικά, πολύ περίεργο» είπε στην κατάθεσή της. Ο κύριος Σάντερσον είχε τις αισθήσεις του όταν έφυγε με σκι, είπε η Πάλτροου, και μάλιστα της ζήτησε συγγνώμη.