ΚΟΣΜΟΣ

Μασσαλία: Κατέρρευσε και δεύτερο κτήριο - Από 4 έως 10 άνθρωποι κάτω από τα ερείπια

Έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων στη Μασσαλία
Έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων στη Μασσαλία
ΑΡ

Δύο κτίρια κατέρρευσαν στη Μασσαλία, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον απεγκλωβισμό των ανθρώπων κάτω από τα ερείπια

Έως και 10 άνθρωποι πιστεύεται ότι βρίσκονται κάτω από τα ερείπια μετά από έκρηξη που προκάλεσε την κατάρρευση δύο κτιρίων κατοικιών στη Μασσαλία, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμαμέν. Η αιτία της έκρηξης δεν έγινε ακόμη γνωστή.

Η κατάρρευση προκάλεσε μια πυρκαγιά που περιέπλεξε τις προσπάθειες διάσωσης και που όλα δείχνουν οτι θα χρειαστούν ώρες για να σβήσει. Ο Γάλλος ΥΠΕΣ είπε ότι οι αρχές εκτιμούν ότι υπάρχουν από 4 έως και 10 άνθρωποι κάτω από τα ερείπια.

Πέντε άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με σοβαρά αλλά όχι απειλητικά για τη ζωή τους τραύματα και ένα έκτο άτομο νοσηλεύεται λόγω σοκ, πρόσθεσε. Ένα τρίτο κτίριο έχει καταρρεύσει μερικώς και οι άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από περίπου 30 κτίρια στην περιοχή.

Ο απολογισμός ενδέχεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες, προειδοποίησαν οι αρχές, καθώς η πυρκαγιά που εξακολουθεί να είναι ενεργή δεν επιτρέπει στους διασώστες να πραγματοποιήσουν ανασκαφές στα ερείπια.

Τα κτίρια που κατέρρευσαν στη Rue de Tivoli δεν ήταν γνωστό ότι είχαν δομικά προβλήματα, είπε ο Νταρμαμέν «Οι σκέψεις είναι με τη Μασσαλία», είπε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε μήνυμά του στο Twitter.