ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Επιστρέφει ο Furby, ένα από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια των 90's

O Furby επιστρέφει δριμύτερος
O Furby επιστρέφει δριμύτερος
ΑΡ

Ο γίγαντας των παιχνιδιών Hasbro επαναφέρει ένα εμβληματικό ρομποτικό πλάσμα, τον Furby που είχε «κλέψει καρδιές» τη δεκαετία του '90

Ο αμερικανικός γίγαντας παιχνιδιών Hasbro επανέφερε το εμβληματικό ρομποτικό πλάσμα Furby, το οποίο ήταν εξαιρετικά δημοφιλές όταν κυκλοφόρησε πριν από ένα τέταρτο του αιώνα. Η εταιρεία ελπίζει ότι μια νέα γενιά παιδιών θα «ανακαλύψει το δικό της περίεργο μικρό πλάσμα».

Το νέο Furby έχει τα γνωστά βολβώδη μάτια, το κίτρινο ράμφος και την πολύχρωμη γούνα. Μιλάει επίσης με ασυναρτησίες και ανταποκρίνεται στις αγκαλιές, τα χτυπήματα και τα γαργαλήματα. Η ανακοίνωση έρχεται καθώς η βιομηχανία παιχνιδιών αντιμετωπίζει πτώση της ζήτησης.

«Τα τελευταία χρόνια, κάναμε πολλή έρευνα για να καταλάβουμε τι θα ήθελαν να δουν τα παιδιά σε ένα νέο Furby», δήλωσε η Kristin McKay, αντιπρόεδρος και γενική διευθύντρια της Hasbro. Το νέο παιχνίδι είναι προγραμματισμένο να έχει περισσότερες από 600 απαντήσεις. Μπορεί να αντιδρά σε εντολές, να μιμείται ήχους, να χορεύει και να «ταΐζεται».

Το Furby το οποίο κυκλοφόρησε αρχικά το 1998, έγινε γρήγορα δημοφιλές σε όλο τον κόσμο. Τα πρώτα τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία τους, περισσότερα από 40 εκατομμύρια από αυτά πουλήθηκαν, λέει η Hasbro.

Το πρώτο Furby είχε υπέρυθρα μάτια που τους επέτρεπαν να επικοινωνούν μεταξύ τους. Το παιχνίδι θα μπορούσε επίσης να «ακούει» συνομιλίες και θα μπορούσε, με ένα χτύπημα στο κεφάλι, να διδαχθεί να λέει μια επιλογή λέξεων.

Το Furby έχει αλλάξει με τα χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της αντικατάστασης των υπέρυθρων ματιών του με δύο μικρές οθόνες LCD. Η Hasbro ανέπτυξε επίσης μια εφαρμογή για smartphone και tablet, η οποία θα μπορούσε να μεταφράσει στα αγγλικά τις κουβέντες του Furby.

Ωστόσο, καθώς το φαινόμενο Furby εξασθενούσε, αποσύρθηκε το 2016. Η επανεμφάνιση του Furby έρχεται καθώς η κατασκευάστρια παιχνιδιών προσπαθεί να ενισχύσει τις χαμηλές πωλήσεις. Στα τελευταία τριμηνιαία κέρδη της, που κυκλοφόρησαν τον Απρίλιο, η Hasbro είπε ότι αναμένει ότι η αγορά παιχνιδιών και παιχνιδιών θα παραμείνει σταθερή ή θα υποχωρήσει φέτος.

Για τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, ο κατασκευαστής των εμβληματικών επιτραπέζιων παιχνιδιών Monopoly ανέφερε πτώση 14% στα καθαρά έσοδα, με τις πωλήσεις των blaster NERF, Play-Doh και Peppa Pig να πέφτουν.