ΚΟΣΜΟΣ

Οργή στην Ιταλία: Τουρίστας χάραξε oνόματα στον τοίχο του Κολοσσαίου - Το βίντεο που έγινε viral

Οργή στην Ιταλία για τ9ο βανδαλισμό του Κολοσσαίου
Οργή στην Ιταλία για τ9ο βανδαλισμό του Κολοσσαίου

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει στην Ιταλία καθώς βανδάλισε το Κολοσσαίο χαράσσοντας με ένα κλειδί δύο ονόματα, το δικό του και της αρραβωνιαστικιάς του

Ο υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας λέει ότι ένας τουρίστας που βιντεοσκοπήθηκε να σκαλίζει τα ονόματα του και της κοπέλας του στο Κολοσσαίο της Ρώμης θα πρέπει να «ταυτοποιηθεί και να του επιβληθούν κυρώσεις».

Ο Τζενάρο Σαντζουλιάνο περιέγραψε τις ενέργειες του άνδρα ως «ανάξιες και δείγμα μεγάλης ασυδοσίας». Στο διαδίκτυο εμφανίστηκαν πλάνα του τουρίστα να χρησιμοποιεί ένα σετ κλειδιών για να αφήσει το σημάδι του στο κτίριο, το οποίο είναι σχεδόν 2.000 ετών.

Με την κοπέλα του στο πλευρό του, εμφανίζεται να γράφει «Ivan + Hayley 23» πριν γυρίσει και χαμογελάσει στην κάμερα. Ο υπουργός Πολιτισμού έγραψε στο Twitter: «Θεωρώ πολύ σοβαρό, ανάξιο και ένδειξη μεγάλης ασυδοσίας το γεγονός ότι ένας τουρίστας καταστρέφει ένα από τα πιο διάσημα μέρη στον κόσμο, το Κολοσσαίο, για να χαράξει το όνομα της αρραβωνιαστικιάς του. Ελπίζω ότι όποιος το έκανε αυτό θα εντοπιστεί και θα τιμωρηθεί σύμφωνα με τους νόμους μας».

«Πραγματικά μια απολίτιστη και παράλογη χειρονομία. Να αλλοιωθεί το Κολοσσαίο με κλειδιά, σύμβολο της Ρώμης και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Καταδικάζουμε έντονα αυτή τη βάρβαρη συμπεριφορά που προσβάλλει ολόκληρη την πόλη και ολόκληρο τον κόσμο. Ελπίζω ότι ο υπεύθυνος θα τιμωρηθεί όπως του αξίζει» σημείωσε ο δήμαρχος της Ρώμης Ρομπέρτο ​​Γκουαλτιέρι

Σε περίπτωση που τον πιάσουν, ο τουρίστας κινδυνεύει με πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ και μπορεί να οδηγηθεί στη φυλακή, ανέφερε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Το 2015, δύο Αμερικανίδες τουρίστριες κατηγορήθηκαν ότι χάραξαν τα αρχικά τους στο Κολοσσαίο. Οι γυναίκες, από την Καλιφόρνια, χάραξαν τα γράμματα J και N με ένα νόμισμα, ανέφερε η τοπική εφημερίδα Il Messaggero. Στη συνέχεια, οι κοπέλες που ήταν 21 και 25 ετών, έβγαλαν μια selfie. Κρατήθηκαν για λίγο από την αστυνομία της Ρώμης και ανακρίθηκαν. Τον προηγούμενο χρόνο, ένας Ρώσος τουρίστας πλήρωσε πρόστιμο επειδή χάραξε το γράμμα Κ στο Κολοσσαίο.