ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: «Θα αποτρέψω έναν Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο»

Ντόναλντ Τραμπ: «Θα αποτρέψω έναν Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο»
AP.

«Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε έναν Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά θα τον αποτρέψω», τόνισε ο τέως Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ΑμερικήςΝτόναλντ Τραμπ.

Σήμερα (27/06), ο τέως Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ, σημείωσε ότι «οι επερχόμενες προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες θα αποτελέσουν τις σημαντικότερες στην ιστορία, καθώς η χώρα βρίσκεται σε παρακμή και δεν πρόκειται να αντέξει στις πιέσεις με την τρέχουσα ηγεσία». Ακόμη, υποστήριξε ότι η προσπάθεια των Δημοκρατικών για «στροφή» στην καθαρή ενέργεια απειλεί τους ψηφοφόρους με έλλειψη σε πλυντήρια πιάτων και φούρνους.

«Είμαστε ένα έθνος σε παρακμή, νομίζω ότι θα είναι πολύ δύσκολο να επιβιώσει ακόμη και για άλλον έναν χρόνο. Συμβαίνουν φρικτά πράγματα, τόσο γρήγορα. Αυτά που κάνουν στη χώρα μας είναι πολύ λυπηρά», σημείωσε αρχικά, μιλώντας ασεπό εκδήλωση της Ρεπουμπλικανικής Ομοσπονδίας στο Νιού Χάμσαϊρ.

Σύμφωνα με τον πολιτικό, η εναλλακτική ενέργεια που προωθείται από τους Δημοκρατικούς οδηγεί στην εμφάνιση πεδίων με πανάκριβες ανεμογεννήτριες και αυτός ο εξοπλισμός κατασκευάζεται κυρίως στην Κίνα. «Μία πλήρης μετάβαση στην ηλεκτρική ενέργεια απειλεί τον συνήθη τρόπο των Αμερικανών», προειδοποίησε.

«Σε πολλούς φίλους μου, αρέσει να μαγειρεύουν και λένε ότι “οι φούρνοι αερίου είναι καλύτεροι από τους ηλεκτρικούς”. Όμως, θέλουν να τους πάρουν. Θέλουν να σας πάρουν τα πλυντήρια πιάτων, δεν επιθυμούν να σου δώσουν νερό. Αυτή είναι η τελική μάχη. Η χώρα οδεύει προς την κόλαση. Η εμπιστοσύνη του υπόλοιπου κόσμου στο δολάριο υποχωρεί και έτσι, ίσως πάψει να είναι το παγκόσμιο νόμισμα. Αυτή η προοπτική είναι καταστροφική», υποστήριξε.

Τέλος, ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε τους Δημοκρατικούς αντιπάλους του ως «πολεμοχαρείς», τονίζοντας ότι κανένας από αυτούς δεν μιλά για επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, την οποία εκείνος ως Πρόεδρος θα είχε την ικανότητα να επιλύσει σε μία μέρα. «Θα αποτρέψω έναν Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, είμαστε πολύ κοντά σε αυτόν», ολοκλήρωσε.

Σχετικές ειδήσεις