ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Τρενάκι έπαθε βλάβη και οι επιβάτες κρέμονταν ανάποδα για περισσότερες από τρεις ώρες - ΒΙΝΤΕΟ

ΗΠΑ: Τρενάκι έπαθε βλάβη και οι επιβάτες κρέμονταν ανάποδα για περισσότερες από τρεις ώρες - ΒΙΝΤΕΟ

Το τρενάκι του λούνα παρκ στις ΗΠΑ στο οποίο επέβαιναν κόλλησε αφήνοντας έτσι τους ανθρώπους να κρέμονται ανάποδα για αρκετή ώρα.

Μεγαλύτερο σασπένς από ότι περίμεναν έζησαν επισκέπτες ενός φεστιβάλ στο Γουισκόνσιν των ΗΠΑ καθώς το τρενάκι του λούνα παρκ στο οποίο επέβαιναν κόλλησε αφήνοντας έτσι τους ανθρώπους να κρέμονται ανάποδα για αρκετή ώρα.

Ειδικότερα, στο τρενάκι επέβαιναν 8 άνθρωποι όταν μηχανική βλάβη σταμάτησε το τρενάκι στο φεστιβάλ Forest County Festival στο Γουισκόνσιν, όπως δήλωσε η πυροσβεστική υπηρεσία της περιοχής λίγες ώρες αργότερα: «Υπήρξε μια μηχανική βλάβη με το τρενάκι που κόλλησε στην όρθια θέση. Το πάρκο επιθεωρήθηκε πρόσφατα από την πολιτεία εδώ στο χώρο».

Το γύρο του κόσμου κάνει ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται ένας διασώστης να σκαρφαλώνει στο πλάι του Fireball, ενώ οι επιβάτες περιμένουν ανάποδα. Μάλιστα, στο σημείο βρισκόταν και ένας πυροσβέστης που ήταν εκτός υπηρεσίας αλλά βοήθησε συμβουλεύοντας την πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης σχετικά με τις πιθανές επιλογές διάσωσης.

Βέβαια, το ύψος του εν λόγω παιχνιδιού ήταν τόσο μεγάλο που κλήθηκαν να βοηθήσουν με ειδικό εξοπλισμό ομάδες διάσωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιβάτες περίμεναν να έρθει ένα φορτηγό με σκάλα και πλατφόρμα 30 μέτρων από απόσταση 45 λεπτών, ανέφερε το δελτίο.

Να σημειωθεί ότι ο πρώτος επιβάτης επέστρεψε σε στέρεο έδαφος στις 3:20 μ.μ., δηλαδή, περίπου δύο ώρες μετά την αποστολή των συνεργείων έκτακτης ανάγκης, όπως ανέφερε το δελτίο ειδήσεων. Ο τλευταίος, δε, επιβάτης επέστρεψε σε στέρεο έδαφος στις 5:01 μ.μ., ουσιαστικά περισσότερες από τρεις ώρες μετά την ακινητοποίηση της βόλτας.

Σε όλους τους παρασχέθηκε ιατρική περίθαλψη από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και ένα άτομο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Aspirus Rhinelander, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Δέκα πυροσβεστικά οχήματα, εννέα ασθενοφόρα και 50 άτομα από τρεις κομητείες βοήθησαν στη διάσωση των επιβατών.

Πάντως, η δοκιμασία ήρθε δύο ημέρες αφότου ένας πατέρας εντόπισε μια ρωγμή σε έναν ατσάλινο πυλώνα στήριξης στην κορυφή ενός τρενάκι του λούνα παρκ Carowinds στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας. Το συγκεκριμένο τρενάκι έκλεισε για επιθεώρηση και επισκευή.

Σχετικές ειδήσεις