ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Στις φλόγες θεματικό πάρκο που είναι γνωστό ως «η Disneyland της Γερμανίας» - Βίντεο

Γερμανία: Στις φλόγες θεματικό πάρκο που είναι γνωστό ως «η Disneyland της Γερμανίας» - Βίντεο

Σε ανακοίνωσή του για το περιστατικό, το Europa-Park ανέφερε πως «συνεργαζόμαστε στενά με τις αρμόδιες γερμανικές καρχές και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης».

Τεράστια φωτιά ξέσπασε σήμερα, νωρίς το απόγευμα, 19 Ιουνίου 2023 σε θεματικό πάρκο, «Europa-Park» της Γερμανίας με αποτέλεσμα οι εκατοντάδες επισκέπτες να αναγκάζονται να αποχωρήσουν για λόγους ασφαλείας.

Σε βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο φαίνεται τεράστια σύννεφα καπνού πάνω από το πάρκο, το οποίο βρίσκεται στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, που έχει, μάλιστα, χαρακτηριστεί σαν η «Disneyland της Γερμανίας».

Το εν λόγω πάρκο άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του για το κοινό το 1975. Βέβαια, από τότε έχει υποστεί μεγάλες αλλαγές. Τα εισιτήρια, δε, κοστίζουν από 40 έως 300 λίρες.

Βέβαια, η φωτιά στο συγκεκριμένο πάρκο δεν είναι κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά αλλά φαίνεται πως το 2018 είχε παραδοθεί και πάλι στις φλόγες.

Αυτή τη φορά η φωτιά ξεκίνησε από μία αποθήκη και έπειτα εξαπλώθηκε και σε άλλες εγκαταστάσεις - όλοι αναμένουν τα αίτια που προκάλεσε τη φωτιά.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στη Bild πως «Ακούσαμε δύο ή τρεις κρότους και μετά από αυτό, φάνηκε μια τεράστια φωτιά».

Σε ανακοίνωσή του για το περιστατικό, το Europa-Park ανέφερε πως «συνεργαζόμαστε στενά με τις αρμόδιες αρχές και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης».

Σχετικές ειδήσεις