ΚΟΣΜΟΣ

Ολλανδία: Προβλήματα στις εναέριες και τις σιδηροδρομικές μεταφορές από τους ισχυρούς ανέμους

Xάος απο την κακοκαιρία στην Ολλανδία
Xάος απο την κακοκαιρία στην Ολλανδία
Τwitter

Ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στις εναέριες και σιδηροδρομικές μεταφορές στην Ολλανδία

Ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στις εναέριες και σιδηροδρομικές μεταφορές στην Ολλανδία, με τις αρχές να καλούν τους πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις αφού η καταιγίδα Πόλι έπληξε στις ολλανδικές ακτές νωρίς σήμερα με ανέμους ταχύτητας έως 120 χιλιομέτρων την ώρα.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε ‘κόκκινη’ προειδοποίηση για καταιγίδα για μεγάλο τμήμα της χώρας, το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού.

Το αεροδρόμιο Σκίπχολ του Άμστερνταμ, ένα από τα αεροδρόμια με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση στην Ευρώπη, ματαίωσε πάνω 300 πτήσεις, δήλωσε εκπρόσωπος, με την κίνηση να αναμένεται να είναι περιορισμένη έως τουλάχιστον τις 3 μμ (16.00 ώρα Ελλάδας).

Οι κάτοικοι στην επαρχία της Βόρειας Ολλανδίας, που περιλαμβάνει το Άμστερνταμ, έλαβαν ειδοποιήσεις στα κινητά τους τηλέφωνα, με τις αρχές να τους προειδοποιούν να παραμείνουν κατ’ οίκον και να καλούν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης μόνο σε περιπτώσεις που απειλείται η ζωή τους.

Η εταιρία λειτουργίας σιδηροδρόμων NS ανέστειλε όλα τα δρομολόγια στο βόρειο τμήμα της χώρας, ενώ διεκόπη η κυκλοφορία σε αυτοκινητόδρομο βόρεια του Άμστερνταμ λόγω πτώσης δέντρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ