ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στην Ιταλία: Έρχεται ο καύσωνας «Χάρος» μετά τον «Κέρβερο» - Στα ύψη ο υδράργυρος

Συναγερμός στην Ιταλία: Έρχεται ο καύσωνας «Χάρος» μετά τον «Κέρβερο» - Στα ύψη ο υδράργυρος

Καμίνι που βράζει με θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου η Νότια Ευρώπη. Η Ιταλία μετά τον καύσωνα «Κέρβερο» ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον «Χάρο» ένα κύμα που θα φέρει θερμοκρασίες που θα φθάσουν ακόμη και τους 48 βαθμούς Κελσίου

Η Νότια Ευρώπη «πνίγεται» από ένα σφοδρό κύμα καύσωνα, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν ότι οι θερμοκρασίες θα μπορούσαν να φτάσουν σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ για την ήπειρο την επόμενη εβδομάδα, αυξάνοντας φόβους για τις επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία, τις καλλιέργειες και τα ζώα.

Προειδοποιήσεις για έκτακτα καιρικά φαινόμενα επιβλήθηκαν στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας, την Ιταλία, την Κύπρο και την Ελλάδα, με τις ελληνικές αρχές να αναμένουν ότι οι θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 43 βαθμούς Κελσίου ή τους 44 βαθμούς Κελσίου την Παρασκευή ή το Σάββατο.

Στην Ιταλία μετά τον καύσωνα «Κέρβερο» οι πολίτες ετοιμάζονται να υποδεχθούν τον «Χάρο» ένα κύμα που θα φέρει θερμοκρασίες έως 47-48 βαθμούς Κελσίου και δεν αποκλείεται να σπάσει και το ρεκόρ των Συρακουσών με 48,8 βαθμούς Κελσίου.

Η Ιταλία χρειάστηκε ήδη να εκδώσει προειδοποιήσεις για υψηλή ζέστη σε 10 πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Μπολτσάνο, της Μπολόνια, της Φλωρεντίας και της Ρώμης, καθώς η χώρα προετοιμάζεται για θερμοκρασίες που θα μπορούσαν να φτάσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Το κύμα καύσωνα έχει ήδη κατηγορηθεί για έναν θάνατο. Ένας 44χρονος άνδρας κατέρρευσε και πέθανε ενώ ζωγράφιζε οδικές σημάνσεις στη βόρεια ιταλική πόλη Λόντι. Η Ιταλική Μετεωρολογική Εταιρεία προειδοποιεί ότι η επόμενη εβδομάδα μπορεί να φέρει ακόμη υψηλότερες θερμοκρασίες, σπάζοντας ενδεχομένως το ρεκόρ όλων των εποχών στην Ευρώπη των 48.8 βαθμών Κελσίου, που καταγράφηκε στη Σικελία τον Αύγουστο του 2021.