ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Μάχη με τις φλόγες στο νησί Λας Πάλμας - Χιλιάδες κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Ισπανία: Μάχη με τις φλόγες στο νησί Λας Πάλμας - Χιλιάδες κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Ώρες αγωνίας στην Ισπανία καθώς η καταστροφική πυρκαγιά έχει κάνει στάχτη χιλιάδες στρέμματα δάσους και έχει αφήσει άστεγους τουλάχιστον 4.000 κατοίκους του νησιού Λας Πάλμας.

Δασική πυρκαγιά ξέσπασε χθες Σάββατο στο νησί Λας Πάλμας της Ισπανίας, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 4.000 άνθρωποι να απομακρύνονται από το νησί.

Σύμφωνα με τις Αρχές, η πυρκαγιά έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Η πυρκαγιά στη Λας Πάλμας ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, μια δασική περιοχή στο βόρειο τμήμα του νησιού, στα Κανάρια νησιά. Η πυρκαγιά οδήγησε σε εκκενώσεις στα χωριά Puntagorda και Tijarafe.

Στο πέρασμά της η πυρκαγιά έχει ήδη καταστρέψει4.500 εκτάρια γης και τουλάχιστον δώδεκα σπίτια. Περίπου 400 άτομα από διάφορες υπηρεσίες βρίσκονται επί τόπου και προσπαθούν να περιορίσουν το μέτωπο.

Ένα υδροπλάνο χρησιμοποιήθηκε για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς πριν πέσει η νύχτα το Σάββατο, ενώ ένα δεύτερο ενισχύει τις προσπάθειες κατάσβεσης από το πρωί της Κυριακής.

Ο ισπανικός στρατός έχει ρίξει στη μάχη της κατάσβεσης 150 πυροσβέστες του και μια ακόμη μονάδα αναμένεται να ακολουθήσει. Ο Ερυθρός Σταυρός έχει επίσης δημιουργήσει μια εγκατάσταση για να βοηθήσει τους ανθρώπους που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.

Η φωτιά που εξακολουθεί να καίει για δεύτερη μέρα στη Λας Πάλμας, έρχεται λιγότερο από δύο χρόνια μετά την έκρηξη ενός ηφαιστείου στο νησί, που κατέστρεψε εκατοντάδες σπίτια.