ΚΟΣΜΟΣ

Δέντρο καταπλάκωσε 16χρονη κοπέλα σε κατασκήνωση - Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει την Ιταλία

κακοκαιρία Ιταλία
Δύο τα θύματα της κακοκαιρίας σε 24 ώρες
ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA

Η κακοκαιρία στην περιοχή του Μιλάνου στοίχισε τη ζωή μιας 16χρονης κοπέλας.

Συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου, το οποίο πρόσφατα έπληξε και ανεμοστρόβιλος. Το πρωί της Τρίτης (25/07/2023) μία κοπέλα δεκαέξι ετών έχασε τη ζωή της σε κατασκήνωση προσκόπων κοντά στην πόλη Μπρέσια της Λομβαρδίας. Η κοπέλα καταπλακώθηκε, ενώ κοιμόταν μέσα στη σκηνή της, από δέντρο που έπεσε εξαιτίας του σφοδρού ανέμου.

Πρόκειται για το δεύτερο θύμα της κακοκαιρίας μέσα σε 24 ώρες. Χθες, μια 58χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου, εξαιτίας πτώσης δέντρου, κατά τη διάρκεια σφοδρής νεροποντής. Η γυναίκα καταπλακώθηκε από κορμό δέντρου ενώ πήγαινε στη δουλειά. Εξαιτίας της κακοκαιρίας διακόπηκε η κυκλοφορία των συρμών του μετρό της ιταλικής πόλης.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι εξέφρασε, σήμερα, την αμέριστη αλληλεγγύη της στην οικογένεια της δεκαεξάχρονης. «Το κύριο θέμα είναι η ανάγκη παρεμβάσεων για την ενίσχυση των συνθηκών ασφαλείας σε όλες τις περιοχές της χώρας. Χρειάζονται μεγάλα ποσά και συχνά δεν υπάρχει άμεση θετική επίπτωση στην κοινή γνώμη. Όταν αποφεύγεται μια τραγωδία από φυσική καταστροφή, δεν το μαθαίνει κανείς», δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

Την περασμένη νύχτα, μια ακόμη νεροποντή έπληξε την περιοχή της ιταλικής συμπρωτεύουσας. Η κακοκαιρία συνεχίζει να δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην περιφέρεια του Μιλάνου, με διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και στην λειτουργία του δικτύου δημοτικών συγκοινωνιών. Την ίδια ώρα, πάνω από 40 πυρκαγιές κατακαίνε τη Σικελία, όπου εκκενώθηκαν περιοχές του νησιού καθώς οι φλόγες πλησίασαν απειλητικά οικισμούς.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχετικές ειδήσεις