ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Τουλάχιστον 15 νεκροί και 50 τραυματίες από τον εκτροχιασμό επιβατικού τρένου

Πακιστάν: Τουλάχιστον 15 νεκροί και 50 τραυματίες από τον εκτροχιασμό επιβατικού τρένου

Ένα επιβατικό τρένο εκτροχιάστηκε στο νότιο Πακιστάν, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 15 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 50, όπως μετέδωσε ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός Geo.

Δέκα βαγόνια του επιβατικού τρένου εκτροχιάστηκαν κοντά σε μία πόλη στη νότια επαρχία Σιντ, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 275 χιλιομέτρων από τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Καράτσι.

«Δεδομένου του μεγέθους του φορτίου επιβατών του τρένου, αναμένονται πολλά θύματα», μετέδωσε η Geo TV. «Το εξπρές Hazara ταξίδευε από το Καράτσι προς το Αμποταμπάντ» όταν συνέβη το δυστυχημα είπε ο Μοχσίν Σιάλ, αξιωματούχος των σιδηροδρόμων, στο HUM News.

Τα δυστυχήματα στο παλιό σιδηροδρομικό δίκτυο του Πακιστάν είναι συνηθισμένα, ενώ διαδοχικές κυβερνήσεις κατά τα τελευταία χρόνια, έχουν προσπαθήσει να διασφαλίσουν τα απαραίτητα οικονομικά κονδύλια για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου, στο πλαίσιο του προγράμματος για την ανάπτυξη των υποδομών εντός της παγκόσμιας εμπορικής και οικονομικής πρωτοβουλίας «Μία Ζώνη Ένας Δρόμο» που προωθεί το Πεκίνο.