ΚΟΣΜΟΣ

Κιμ Γιονγκ Ουν: Στο τρένο με προορισμό τη Ρωσία - Πιθανότατα αύριο το κρίσιμο ραντεβού με τον Πούτιν

Ο Kιμ Γιονγκ Ουν
Ο Kιμ Γιονγκ Ουν
ΑΡ

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν φέρεται να βρίσκεται στο τρένο με προορισμό τη Ρωσία για την πολυσυζητημένη συνάντησή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν

Τα μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας ανέφεραν ότι ένα βορειοκορεατικό τρένο που εικάζεται ότι μεταφέρει τον ισχυρό άνδρα της Πιονγιάνγκ, Κιμ Γιονγκ Ουν έχει αναχωρήσει για τη Ρωσία για πιθανή συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Επικαλούμενη άγνωστες κυβερνητικές πηγές της Νότιας Κορέας, η εφημερίδα Chosun Ilbo ανέφερε ότι το τρένο πιθανότατα αναχώρησε από την πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας το βράδυ της Κυριακής (10/9) και ότι είναι δυνατή η συνάντηση Κιμ-Πούτιν ήδη από την Τρίτη (12/9). Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap και ορισμένα άλλα μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν παρόμοια αναφορά, γράφει το AP.

Θα ήταν η δεύτερη επίσκεψη του απομονωμένου ηγέτη στη Ρωσία. Επισκέφτηκε προηγουμένως το 2019, φτάνοντας στο σταθμό Khasan και στη συνέχεια επισκέφτηκε το Βλαδιβοστόκ. Αρκετές πηγές είπαν επίσης στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax ότι ο ηγέτης αναμενόταν στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας τις επόμενες ημέρες.

Οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Βόρεια Κορέα από πέρυσι ότι παρέχει στη Ρωσία όπλα, συμπεριλαμβανομένων βλημάτων πυροβολικού που πωλήθηκαν στη ρωσική ομάδα μισθοφόρων Wagner. Τόσο οι Ρώσοι όσο και οι Βορειοκορεάτες αξιωματούχοι αρνήθηκαν τέτοιους ισχυρισμούς.