ΚΟΣΜΟΣ

Κρεασιόν τεράριουμ από τον σχεδιαστή μόδας Jun Takahashi

Κρεασιόν τεράριουμ από τον σχεδιαστή μόδας Jun Takahashi

Αφθονούσαν η χλωρίδα και η πανίδα καθώς ξεδιπλώθηκε στη φετινή Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού η γόνιμη δημιουργικότητα του Jun Takahashi.

Η εμβληματική φίρμα Undercover του Ιάπωνα ντιζάινερ, που χαίρει θαυμασμού ως cult επωνυμία στο καθημερινό ένδυμα και ως μόνιμη παρουσία στο καλαντάρι υψηλής μόδας της Πόλης του Φωτός, παρουσίασε την κολεξιόν «Πυκνή Ομίχλη».

Μετά από οκτώ λεπτά αιθέριων και ελαφρών υφασμάτων να περνούν ως ζέφυρος στην πασαρέλα, τα φώτα χαμήλωσαν και λαμπυρίζοντα ενδύματα άρχισαν να πλέουν ως μέδουσες από τα βάθη των ωκεανών. Γεμάτα με ρόδα και πεταλούδες, τα ενδύματα που παρέπεμπαν σε τεράριουμ (γυάλες για ζώα και φυτά) φώτισαν την τσιμεντένια πασαρέλα (https://www.instagram.com/p/CxwQbCDM57C/). Για ακόμη μία φορά, ο Takahashi επιβεβαίωσε τη φήμη του ως μία από τις πλέον σκοτεινά γοητευτικές, επαναστατικές και συχνά παράδοξες φαντασίες στον σημερινό κόσμο της μόδας.

Γεννημένος στην επαρχία Gunma, ο Takahashi σπούδασε μόδα στο Bunka Fashion College το1988. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 εγκαινίασε τη φίρμα Undercover. Πρόγονος του παγκόσμιου, πλέον, ρεύματος καθημερινής ένδυσης, η φίρμα έκανε ντεμπούτο με show στην Εβδομάδα Μόδας του Τόκιο το 1994 και πρωτοεμφανίστηκε στην Ευρώπη με show στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού το 2002.