ΚΟΣΜΟΣ

Άνταμ Τζόνσον: Ραγίζει καρδιές το αντίο της αγαπημένης του σταρ του χόκεϊ - «Θα σε αγαπώ για πάντα»

Το τραγικό ζευγάρι σε παλιές, ευτυχισμένες στιγμές
Το τραγικό ζευγάρι σε παλιές, ευτυχισμένες στιγμές

Η αρραβωνιαστικιά του αδικοχαμένου αστέρα του χόκεϊ, Άνταμ Τζόνσον, του παίκτη που βρήκε φρικτό θάνατο όταν το παγοπέδιλο αντιπάλου του του έκοψε τον λαιμό αποχαιρέτισε συντετριμμένη τον αγαπημένο της 

Η αρραβωνιαστικιά του σταρ του χόκεϊ, Άνταμ Τζόνσον που πέθανε από ένα φρικτό ατύχημα σε αγώνα χόκεϊ απέτισε φόρο τιμής στον «γλυκό άγγελό» της σήμερα, λέγοντας: «Θα μου λείπεις για πάντα και θα σε αγαπώ πάντα».

Ο παίκτης των Νότιγχαμ Πάντερς, Άνταμ Τζόνσον βρήκε τραγικό θάνατο, όταν η λεπίδα από το παγοπέδιλο ενός αντιπάλου του του έκοψε το λαιμό σε αγώνα με τους Σέφιλντ Στίλερς το Σάββατο (28/10). Ο 29χρονος σηκώθηκε για λίγο όρθιος, αιμορραγώντας στον πάγο, πριν καταρρεύσει ξανά κατά τη διάρκεια του αγώνα στο Σέφιλντ. Έλαβε άμεση ιατρική βοήθεια, με καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση που έγινε στον πάγο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά δεν μπόρεσε να σωθεί.

Η κοπέλα του Ράιαν Γουλφ τον αποχαιρέτισε στο Instagram, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία του λέγοντας: «Γλυκέ, γλυκέ μου άγγελε. Θα μου λείπεις για πάντα και θα σε αγαπώ πάντα ».

Οι θαυμαστές του εν τω μεταξύ έχουν αφήσει μια θάλασσα από λουλούδια και αφιερώματα στο Νότιγχαμ, ενώ πολλοί εξέφρασαν οργή και αγανάκτηση ενάντια στον Ματ Πέτγκρέιβ που σκότωσε κατά λάθος τον Τζόνσον με τη λεπίδα της μπότας του μπροστά σε 8.000 τρομοκρατημένους θεατές. Μετά το περιστατικό, οι παίκτες σχημάτισαν μια ασπίδα για να κρύψουν αυτό που συνέβαινε από την κοινή θέα.

Ο γεννημένος στη Μινεσότα Τζόνσον και η δεσποινίς Γουλφ αρραβωνιάστηκαν το καλοκαίρι και ζούσαν μαζί στην Αγγλία, δήλωσε στο The Athletic ο πρώην συμπαίκτης του στο κολέγιο Ράιλι Τουφτ. Ο 29χρονος Άνταμ Τζόνσον ήταν ένας Αμερικανός επαγγελματίας παίκτης χόκεϊ επί πάγου που έπαιζε φέτος στην Αγγλία με τους Νότιγχαμ Πάντερς.

Ο Τζόνσον γεννήθηκε στις 22 Ιουνίου 1994 στο Χίμπινγκ της Μινεσότα, μια πόλη ορυχείων στα βόρεια των ΗΠΑ. Έπαιζε χόκεϊ επί πάγου μετά το γυμνάσιο, πριν πάει στο κολέγιο για να παίξει με το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα-Duluth Bullldogs στο National Collegiate Hockey League. Το 2020 ο Τζόνσον αποφάσισε να μετακομίσει στο εξωτερικό, παίζοντας για τη σουηδική ομάδα Μάλμο Ρέντχαουκς, πριν επιστρέψει στη Βόρεια Αμερική για να παίξει με την καναδική ομάδα Οντάριο Ράιν.

Η αγαπημένη του η οποία κατάγεται από το Oak Grove στη Μινεσότα, ήταν μέσα στο πλήθος και έτρεξε στον πάγο μετά το περιστατικό πριν προσευχηθεί για τον αγαπημένο της, όπως εξομολογήθηκε The Sun. Ο Τζόνσον αφήνει πίσω του εκτός από τη σύντροφό του, τους γονείς του, έναν αδερφό και τη γιαγιά του Μέριλιν η οποία ήταν «η μεγαλύτερη θαυμάστριά του». Μια εκστρατεία GoFundMe συγκέντρωσε περισσότερες από 12.000 λίρες για την οικογένεια του Τζόνσον που έχει λάβει περισσότερες από 700 δωρεές μέχρι στιγμής.

Η τραγωδία έχει πολλαπλασιάσει τις εκκλήσεις σε επαγγελματίες παίκτες να φορούν προστατευτικά αυχένα – κάτι που είναι υποχρεωτικό μόνο για παίκτες ηλικίας κάτω των 20 ετών. Υπήρξαν δύο προηγούμενα περιστατικά σπασίματος λαιμού στο National Hockey League (NHL) της Βόρειας Αμερικής – αλλά και στα δύο περιστατικά οι παίκτες σώθηκαν με την άμεση θεραπεία από τους γιατρούς.

Το τραγικό περιστατικό του Σαββάτου συνέβη στο 35ο λεπτό του αγώνα της Elite Hockey League μπροστά σε 8.000 φιλάθλους στην Utilita Arena του Σέφιλντ. Το παιχνίδι σταμάτησε και το βίντεο του περιστατικού δείχνει τον Τζόνσον να σηκώνεται όρθιος με το αίμα του να ρέει στον πάγο. Βοηθήθηκε από έναν διαιτητή και έναν συμπαίκτη του καθώς έφευγε από το παγοδρόμιο, αλλά σωριάστηκε στον πάγο.

Ο Πετγκρέιβ που είναι σύμφωνα με πληροφορίες «απόλυτα συντετριμμένος» μετά το περιστατικό έχει δεχθεί μηνύματα μίσους και ύβρεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκπρόσωπος της ομάδας του δήλωσε χθες: «Οι Nottingham Panthers είναι πραγματικά συντετριμμένοι που ο Άνταμ Τζόνσον πέθανε τραγικά μετά από ένα φρικτό ατύχημα στον αγώνα στο Σέφιλντ χθες βράδυ [Σάββατο].