ΚΟΣΜΟΣ

Κομισιόν για Ουκρανία: «Μπορεί να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο της ενταξιακής διαδικασίας»

Κομισιόν για Ουκρανία: «Μπορεί να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο της ενταξιακής διαδικασίας»
AP, φωτογραφία αρχείου.

Το Κίεβο «μπορεί να επιτύχει τον φιλόδοξο στόχο του, να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο της ενταξιακής διαδικασίας», υπογράμμισε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Σήμερα (04/11), η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ουκρανία «μπορεί να επιτύχει τον φιλόδοξο στόχο της, να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο της ενταξιακής διαδικασίας», εάν υλοποιηθούν οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο Κίεβο.

Η κ. Φον ντερ Λάιεν τόνισε ότι η Ουκρανία έχει σημειώσει «εξαιρετική πρόοδο» και εξήρε τις μεταρρυθμίσεις που έχουν υλοποιηθεί. «Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι διεξάγετε έναν υπαρξιακό πόλεμο και ταυτόχρονα, αναπτύσσετε βαθιά την πατρίδα σας», ανέφερε.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Ουκρανία βρίσκεται «στη διαδικασία ολοκλήρωσης των εκκρεμών μεταρρυθμίσεων. Αν συμβεί αυτό, είμαι πεπεισμένη ότι μπορεί να επιτύχει τον φιλόδοξο στόχο της, να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο της ενταξιακής διαδικασίας».

Η Πρόεδρος της Κομισιόν βρίσκεται για έκτη φορά στην Ουκρανία και μάλιστα, τέσσερις ημέρες πριν από την παρουσίαση από την Επιτροπή των εκθέσεων για τη διεύρυνση, την 8η Νοεμβρίου.

Σχετικές ειδήσεις