ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ – Ζελένσκι: «Πρέπει να αποτρέψουμε μία μεγαλύτερη ανάφλεξη»

Πόλεμος στο Ισραήλ – Ζελένσκι: «Πρέπει να αποτρέψουμε μία μεγαλύτερη ανάφλεξη»
AP.

«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα, για να αποτρέψουμε μία περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή», σημείωσε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας.

«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα, για να αποτρέψουμε μία μεγαλύτερη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή», προειδοποίησε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προς τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφορικά με τον κίνδυνο κλιμάκωσης της εμπόλεμης σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

«Πρέπει να αποτρέψουμε το “ξέσπασμα” μίας ακόμη μεγαλύτερης ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή», ανέφερε, απευθυνόμενος μέσω τηλεδιάσκεψης στους ηγέτες που συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής της Ένωσης, στις Βρυξέλλες.

«Οι εχθροί της ελευθερίας θέλησαν να ανοίξουν ένα δεύτερο μέτωπο», προσέθεσε, ευχαριστώντας τους «27» για τις διπλωματικές προσπάθειες που αποσκοπούν στην αποκλιμάκωση της κρίσης.

«Όσο ταχύτερα επικρατήσει η ασφάλεια στη Μέση Ανατολή, τόσο γρηγορότερα θα την αποκαταστήσουμε εδώ, στην Ευρώπη», υπογράμμισε ο επικεφαλής του ουκρανικού κράτους.

Σχετικές ειδήσεις