ΚΟΣΜΟΣ

Πόλη – «φάντασμα» η Ιερουσαλήμ: «Είναι γραφτό να μην έχει ποτέ ειρήνη αυτή η χώρα»

Πόλη – «φάντασμα» η Ιερουσαλήμ: «Είναι γραφτό να μην έχει ποτέ ειρήνη αυτή η χώρα»
AP Photo

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο φόβος της επέκτασης του πολέμου πλανάται πάνω από  την πόλη – «φάντασμα» όπως έχει μετατραπεί της Ιερουσαλήμ.

Οι τουρίστες έπαψαν να έρχονται και οι καταστηματάρχες μάταια περιμένουν πελάτες. Οι κάτοικοι είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους και λίγοι είναι μόνο οι λίγοι τολμηροί που σπεύδουν να προσκυνήσουν στο «Τείχος των Δακρύων».

«Είναι λυπηρό, να βλέπεις έτσι την Ιερουσαλήμ. Κανένας. Δεν υπάρχουν τουρίστες. Δεν κυκλοφορούν άνθρωποι. Όλα είναι άδεια. Είναι στενάχωρο, πολύ στενάχωρο» λέει κάτοικος της πόλης.

«Ειρήνη…»

Οι εικόνες που αποτυπώθηκαν στην κάμερα της ΕΡΤ είναι χαρακτηριστικές, με τους κατοίκους να μιλάνε για «ειρήνη…».

Ένας έμπορος της πόλης αναφέρει πως «αυτό που χρειαζόμαστε είναι γνωστικούς, λογικούς ηγέτες που θα κυβερνούν δίκαια, αλλά κανείς δεν κυβερνά με δικαιοσύνη», για να συμπληρώσει πως «η δικαιοσύνη φέρνει την ειρήνη. Χωρίς δικαιοσύνη, δεν υπάρχει ειρήνη».

«Θα έπρεπε να υπάρχει ειρήνη, αλλά δεν υπάρχει ειρήνη. Δεν υπήρχε ποτέ ειρήνη σε αυτή τη χώρα. Ακόμα κι από θρησκευτικής πλευράς, είναι γραφτό να μην έχει ποτέ ειρήνη αυτή η χώρα» λέει ένας ακόμα κάτοικος της Ιερουσαλήμ.

Σχετικές ειδήσεις