ΚΟΣΜΟΣ

Νεπάλ: Απαγορεύει το TikTok επειδή «διαταράσσει την κοινωνική αρμονία»

Νεπάλ: Απαγορεύει το TikTok επειδή «διαταράσσει την κοινωνική αρμονία»
Pixabay

Νεπάλ: Απαγορεύει την δημοφιλή πλατφόρμα TikTok επικαλούμενο τις αρνητικές επιπτώσεις της εφαρμογής στην κοινωνική αρμονία

Το Νεπάλ θα απαγορεύσει την δημοφιλή πλατφόρμα ανταλλαγής βίντεο καθώς επικαλείται τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει η εφαρμογή στην κοινωνική της χώρας.

Η πλατφόρμα ΤikTok έχει αντιμετωπίσει περιορισμούς σε πολλές χώρες για υποτιθέμενη παραβίαση των κανόνων για τα δεδομένα και για τις πιθανές επιβλαβείς επιπτώσεις της στη νεολαία.

«Η απόφαση για την απαγόρευση πάρθηκε σήμερα και οι αρμόδιες αρχές αντιμετωπίζουν επί του παρόντος τα τεχνικά ζητήματα», δήλωσε σήμερα η υπουργός Επικοινωνιών και Τεχνολογίας Πληροφοριών Ρέκα Σάρμα.

Σύμφωνα με την υπουργό Επικοινωνιών, η απόφαση πάρθηκε καθώς το TikTok χρησιμοποιείται συστηματικά για τον διαμοιρασμό περιεχομένου που «αναστατώνει την κοινωνική αρμονία και διαταράσσει τις οικογενειακές δομές και τις κοινωνικές σχέσεις», χωρίς ωστόσο να διευκρινήσει τι ήταν αυτό που προκάλεσε την απαγόρευση.

Ο ηγέτης του κόμματος Nepali Congress, Γκάγκαν Θάπα, που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, δήλωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης φαίνεται να είναι να «καταπνίξει την ελευθερία της έκφρασης».

«Η ρύθμιση είναι απαραίτητη για να αποθαρρυνθούν όσοι κάνουν κατάχρηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά το κλείσιμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στο όνομα της ρύθμισης είναι εντελώς λάθος», ανέφερε σε ανάρτησή του στο X.

Σημειώνεται ότι η απόφαση έρχεται λίγες ημέρες αφότου το Νεπάλ εισήγαγε οδηγία που απαιτεί από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που δραστηριοποιούνται στη χώρα να δημιουργήσουν γραφεία.

Με πληροφορίες από AFP

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος Ισραήλ: Έτοιμη να απελευθερώσει 70 ομήρους η Χαμάς με αντάλλαγμα πενθήμερη εκεχειρία

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο IDF φωτογραφίζεται με σημαίες του Ισραήλ στο κοινοβούλιο της Γάζας

Ισλανδία: Κόβεται στα δύο το έδαφος εξαιτίας του ηφαιστείου - 4.000 άνθρωποι άφησαν τα σπίτια τους