ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο IDF φωτογραφίζεται με σημαίες του Ισραήλ στο κοινοβούλιο της Γάζας

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο IDF φωτογραφίζεται με σημαίες του Ισραήλ στο κοινοβούλιο της Γάζας
Πηγή: haaretz

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ, η Χαμάς έχασε τον έλεγχο της βόρειας Γάζας. 

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον πόλεμο του Ισραήλ, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίς ο IDF μπήκε στο κοινοβούλιο της Γάζας. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ του Ισραήλ, μια φωτογραφία που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει στρατιώτες της Ταξιαρχίας Golani να κρατούν τη σημαία του Ισραήλ εντός του κοινοβουλίου.

Στον έλεγχο του Ισραήλ η βόρεια Γάζα

Την ίδια ώρα το Υπουργείο Άμυνας της χώρας ανακοίνωσε ότι η Χαμάς έχασε τον έλεγχο της βόρειας Γάζας. Η δήλωση αυτή ήρθε από το στόμα του υπουργού Γιόαβ Γκάλαντ, ο οποίος συμπλήρωσε ότι «οι τρομοκράτες διαφεύγουν στη νότια Λωρίδα της Γάζας, ενώ οι πολίτες λεηλατούν τις άδειες βάσεις».

«Κάθε μέρα εξουδετερώνουμε περισσότερους διοικητές της Χαμάς, δεκάδες και μερικές φορές εκατοντάδες τρομοκράτες και ο στρατός επιχειρεί στην καρδιά της πόλης της Γάζας» τόνισε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ και συμπλήρωσε: «τις τελευταίες ημέρες έχουμε εντείνει τις επιχειρήσεις μας με στόχο τις σήραγγες. Αυτό θα βγάλει τους τρομοκράτες από τις σήραγγες και από εκεί είτε θα εξαλειφθούν είτε θα παραδοθούν άνευ όρων. Δεν υπάρχει τρίτη επιλογή» κατέληξε ο Γιόαβ Γκάλαντ.