ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία «τερματίζει τις διαπραγματεύσεις» για την εισδοχή της Σουηδία στο ΝΑΤΟ

Η Τουρκία «τερματίζει τις διαπραγματεύσεις» για την εισδοχή της Σουηδία στο ΝΑΤΟ

Από καθυστέρηση σε καθυστέρηση η τουρκική έγκριση για την εισδοχή της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, με τους εισηγητές βουλευτές να κάνουν λόγο μάλιστα για «τερματισμό των διαπραγματεύσεων».

Την αναβολή της συζήτησης για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ αποφάσισε η Eπιτροπή Εξωτερικών της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης.

«Λόγω της έλλειψης σαφήνειας του υπό συζήτηση θέματος και της έλλειψης ωριμότητας των διαπραγματεύσεων, τα άρθρα της πρότασης δεν πρέπει να συζητηθούν και οι διαπραγματεύσεις πρέπει να τερματιστούν» αναφέρεταιστην εισήγηση των βουλευτών του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), την οποία υιοθέτησε η Επιτροπή, σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο ΤRT.

Σημειώνεται ότι στις 14/11 η επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων του τουρκικού κοινοβουλίου αποφάσισε να συζητήσει σήμερα, Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, το νομοσχέδιο για την έγκριση της ένταξης της σκανδιναβικής χώρας στο ΝΑΤΟ.

Η Σουηδία καλωσόρισε αυτήν την εξέλιξη, με τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Τομπίας Μπίλστρεμ, σε μήνυμα προς το πρακτορείο Reuters. «Αυτή είναι ευπρόσδεκτη πληροφορία. Η Σουηδία προσδοκά να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ», ανέφερε.