ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Νέο παραλήρημα του Τούρκου προέδρου - Ονειρεύεται τη Θεσσαλονίκη στην... Τουρκία!

Ερντογάν: Νέο παραλήρημα του Τούρκου προέδρου - Ονειρεύεται τη Θεσσαλονίκη στην... Τουρκία!

Στον... πλανήτη του συνεχίζει να ζει ο «Σουλτάνος» καθώς σε νέα παραληρηματική ομιλία ανέφερε πως η Θεσσαλονίκη, η Ιερουσαλήμ και η Μοσούλη πρέπει να αντιμετωπίζονται ως τουρκικές πόλεις!

Σε ένα ανιστόρητο κρεσέντο παραληρηματικού χαρακτήρα επιδόθηκε ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, καθώς ανέφερε πως «Θεσσαλονίκη, Μοσούλη, Ιερουσαλήμ τις βλέπουμε όπως τις δικές μας πόλεις»!

Αυτά τα λόγια βγήκαν από το στόμα του «Σουλτάνου» προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «η γεωγραφία της καρδιάς μας φτάνει από την Αδριατική μέχρι το Σινικό Τείχος. Τα πολιτικά και πολιτιστικά σύνορα της Τουρκίας δεν ορίζονται από τα επίσημα σύνορά της».

Όλα αυτά τα προκλητικά λόγια έρχονται από τον Ταγίπ Ερντογάν και την... μεγάλη του καρδιά, λίγες ημέρες πριν την επίσκεψή του στην Ελλάδα (7 Δεκεμβρίου), όπου δεν θεωρείται απίθανο να εξυμνήσει την Ελλάδα και την καλή γειτονία!

«Υπάρχει μια πραγματικότητα την οποία θέλω να υπενθυμίσω. Τα πολιτικά και πολιτιστικά σύνορα της Τουρκίας δεν ορίζονται από τα επίσημα σύνορά της, αλλά περιλαμβάνουν μια πολύ ευρύτερη περιοχή, από την Αδριατική μέχρι το Σινικό Τείχος της Κίνας. Πράγματι, αισθανόμαστε το ίδιο για κάθε εκατοστό γης στη γεωγραφία της καρδιάς μας. Αν αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε αυτές τις γεωγραφίες σαν να είναι έξω από εμάς, τότε κινδυνεύει και η πατρίδα. Για το λόγο αυτό λέμε πως κάθε γεγονός που συμβαίνει στις τέσσερις γωνιές της γεωγραφίας μας, από τα Βαλκάνια μέχρι τον Καύκασο, από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι τις ανατολικές ακτές της Μεσογείου, μάς αφορά άμεσα. Η θέση του Καραμπάχ στις καρδιές μας και η θέση της Γάζας στις καρδιές μας είναι η ίδια, όπως δεν κάνουμε διάκριση ανάμεσα στη Βοσνία και το Χαλέπι, την Τρίπολη και την Βάκτρα, τη Θεσσαλονίκη και τη Μοσούλη, έτσι βλέπουμε και την Ιερουσαλήμ, το ίδιο όπως τις δικές μας πόλεις», ανέφερε στο μανιφέστο του ο Ερντογάν.