ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Οκτώ οι νεκροί από την «καταιγίδα του αιώνα» στην Κριμαία, την Ουκρανία και τη Μολδαβία

Ρωσία: Οκτώ οι νεκροί από την «καταιγίδα του αιώνα» στην Κριμαία, την Ουκρανία και τη Μολδαβία
Reuters

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για την «καταιγίδα του αιώνα», η οποία ξεκίνησε την Κυριακή ενώ επηρεάζει περισσότερο την Κριμαία, τη νοτιοδυτική Ρωσία και περιφέρειες της Ουκρανίας

Σε οκτώ ανέρχονται οι νεκροί στη Ρωσία από την ισχυρή κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή της Κριμαίας καθώς και επαρχίες της Ουκρανίας αλλά και τη Μολδαβία.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για την «καταιγίδα του αιώνα», η οποία ξεκίνησε την Κυριακή ενώ επηρεάζει περισσότερο την Κριμαία, τη νοτιοδυτική Ρωσία και περιφέρειες της Ουκρανίας: το Ντονέτσκ, το Λουχάνσκ, τη Ζαπορίζια και τη Χερσώνα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός στο παραθαλάσσιο θέρετερο του Σότσι, όπου οι αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους και τους επισκέπτες να μην πλησιάζουν στη θάλασσα, ενώ στην Κριμαία σκοτώθηκε ένας άλλος άνδρας ο οποίος «πήγε να δει τα κύματα» σύμφωνα με σύμβουλο του κυβερνήτη.

Στον πορθμό του Κερτς, μεταξύ Κριμαίας και Ρωσίας, έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος που βρισκόταν σε πλοίο ενώ ένας νεκρός αναφέρθηκε και στο Νοβοροσίσκ, στην περιφέρεια του Κρασνοντάρ.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Ενέργειας το πρωί της Δευτέρας περίπου 1,9 εκατομμύρια άνθρωποι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στις πληγείσες περιοχές.

Την ίδια ώρα χιονοθύελλα σαρώνει την Ουκρανία, εξαιτίας της οποίας έχουν κλείσει αυτοκινητόδρομοι και σχεδόν 2.000 κοινότητας έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση. Οι αρχές της Μολδαβίας ανακοίνωσαν ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν λόγω της κακοκαιρίας. Οι δύο από αυτούς βρέθηκαν νεκροί μέσα στο αυτοκίνητό τους που είχε καλυφθεί από τα χιόνια κοντά στην κοινότητα Κοσκάλια.