ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊλάνδη: Ο πρώτος χρυσός Ολυμπιονίκης της χώρας κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικη

Ταϊλάνδη: Ο πρώτος χρυσός Ολυμπιονίκης της χώρας κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικη
Ο Σόμλουκ Κάμσινγκ ήταν ο πρώτος χρυσός Ολυμπιονίκης της Ταϊλάνδης
Asia News Network

Μία 17χρονη κατήγγειλε τον Σόμλουκ Κάμσινγκ, πρώτο χρυσό Ολυμπιονίκη της Ταϊλάνδης για σεξουαλική επίθεση σε βάρος της 

Για σεξουαλική επίθεση σε έφηβη κατηγορείται ο πρώτος χρυσός Ολυμπιονίκης της Ταϊλάνδης, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας. Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή, μία 17χρονη κατήγγειλε τον Σόμλουκ Κάμσινγκ, ο οποίος κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην πυγμαχία στους Ολυπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996 και έγινε εθνικός ήρωας.

Ο συνταγματάρχης της αστυνομίας δήλωσε στο Γαλλικό πρακτορείο ότι ο πυγμάχος «κατηγορήθηκε ότι κακοποίησε το κορίτσι».

Σύμφωνα με αναφορές τοπικών ΜΜΕ, που επιβεβαίωσε η αστυνομία, ο 50χρονος αθλητής συνάντησε την ανήλικη σε ένα μπαρ το βράδυ του Σαββάτου, στην πόλη Khon Kaen στα βορειοανατοικά και έμειναν εκεί μέχρι τις 3 το ξημέρωμα, τοπική ώρα, ενώ στη συνέχεια πήγαν σε ξενοδοχείο, όπου το κορίτσι υποστήριξε ότι ο πρώην Ολυμπιονίκης της επιτέθηκε.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο, η αστυνομία σε συνεργασία με μία ομάδα προστασίας παιδιών θα ανακρίνει την έφηβη, για να μπορέσουν να συγκεντρώσουν στοιχεία.

Ο 50χρονος μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ αρνήθηκε τον ισχυρισμό, ενώ είπε ότι ναι μεν πήγε μαζί της στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, αλλά όταν του είπε ότι ήταν μόλις 17 ετών, εκείνος σταμάτησε.

Στην Ταϊλάνδη η ηλικία όπου γίνεται αποδεκτή η σεξουαλική συναίνεση είναι τα 18 έτη.