ΚΟΣΜΟΣ

Το Ευρωκοινοβούλιο πήρε θέση για το παράνομο εμπόριο οργάνων και τις διώξεις στην Κίνα

Το Ευρωκοινοβούλιο πήρε θέση για το παράνομο εμπόριο οργάνων και τις διώξεις στην Κίνα

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ψήφισμά του καταδικάζει την καταπίεση μειονοτήτων, ακόμα και ασκητών διαλογισμού, στην Κίνα, όπως και την ειδεχθή πρακτική του εμπορίου οργάνων, όπως είχε αναδείξει σε πρόσφατο ρεπορτάζ το Newsbomb.gr.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε ψήφισμά του καταδικάζει σφοδρά τη δίωξη των ασκητών Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα, και ζητά την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση του Ding Yuande και όλων των ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ που έχουν φυλακιστεί. Πρόκειται για τον πατέρα του ανθρώπου που πραγματοποιεί διεθνή καμπάνια για αυτό, και φιλοξενήθηκε πρόσφατα από το Newsbomb.gr.

Οι ευρωβουλευτές καλούν την ΕΕ και τα κράτη-μέλη να υποστηρίξουν και να διευκολύνουν μια διεθνή έρευνα σχετικά με τη δίωξη του Φάλουν Γκονγκ και να θίξουν τις διώξεις των θρησκευτικών μειονοτήτων στις κινεζικές αρχές.

Το παράνομο εμπόριο οργάνων είναι ένα κινεζικό πρόγραμμα εγκεκριμένο από το κράτος στο οποίο οι κρατούμενοι συνείδησης εκτελούνται για ιατρικούς σκοπούς. Κάθε χρόνο, υπολογίζεται ότι πραγματοποιούνται 60.000 έως 90.000 μεταμοσχεύσεις ως μέρος μιας εθνικής βιομηχανίας αξίας άνω των 800 εκατομμυρίων λιρών.

Τον Ιούνιο του 2021, τα Ηνωμένα Έθνη δήλωσαν ότι τα θύματα ήταν θρησκευτικές μειονότητες, συμπεριλαμβανομένων ασκουμένων του Φάλουν Γκονγκ και Ουιγούρων, που κρατούνται σε πολλά κέντρα κράτησης σε όλη την Κίνα.

Αυτοί οι άνθρωποι «συλλαμβάνονται αυθαίρετα, κρατούνται σε στρατόπεδα, βασανίζονται, αντιμετωπίζουν σεξουαλική βία, εξαφανίζονται ενώ βρίσκονται υπό κράτηση και δολοφονούνται σε τεράστια κλίμακα για τα όργανά τους», είπε ο Λόρδος Χαντ του Kings Heath στους Βρετανούς πολιτικούς έναν χρόνο αργότερα.

Το Newsbomb.gr συνάντησε πρόσφατα τον γιο ζευγαριού που έχει φυλακιστεί ακριβώς επειδή ασκούσαν την πρακτική αυτή.

Δείτε τη συνέντευξη: