ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη Βρετανία: Φονικές καταιγίδες προκαλούν χάος στις μετακινήσεις

Μεγάλη Βρετανία: Φονικές καταιγίδες προκαλούν χάος στις μετακινήσεις

Τα αεροπλάνα δυσκολεύονται να προσγειωθούν στο Heathrow από τους θυελλώδεις ανέμους που φτάνουν και τα 140 χιλιόμετρα την ώρα

Η καταιγίδα Ίσα έφτασε στο Ηνωμένο Βασίλειο με θυελλώδεις ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές να έχουν στερήσει τη ζωή από τουλάχιστον έναν άνθρωπο.

Η Ίσα σαρώνει το Ηνωμένο Βασίλειο. Σκεπές και δέντρα ξεριζώνονται. Μόνο στην Αγγλία, πάνω από 11 χιλιάδες νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από δέντρο που ξεριζώθηκε και έπεσε στο αυτοκίνητο του την ώρα που οδηγούσε.

Τα αεροπλάνα δυσκολεύονται να προσγειωθούν στο Heathrow από τους θυελλώδεις ανέμους που φτάνουν και τα 140 χιλιόμετρα την ώρα. Πολλά δεν τα καταφέρνουν και ξανασηκώνονται.

Οι επιβάτες αυτής της πτήσης ξεσπούν σε χειροκροτήματα μόλις το αεροσκάφος πατάει το διάδρομο προσγείωσης.

Δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν ή εκτράπηκαν προκαλώντας χάος στα αεροδρόμια. Οι αρχές εξέδωσαν προειδοποιήσεις για ανέμους που μπορεί να φτάσουν και τα 160 χιλιόμετρα την ώρα.

Πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας και στις ΗΠΑ

Πάνω από 93 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν επηρεαστεί από το πρωτοφανές κύμα χιονιά που σαρώνει τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τουλάχιστον 90 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Χιλιάδες σπίτια έχουν μείνει χωρίς νερό από ζημιές στις σωληνώσεις εξαιτίας του παγετού. Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως οι πολικές θερμοκρασίες θα κρατήσουν και τα επόμενα 24ωρα.