ΚΟΣΜΟΣ

Aλίσα Σμιντ: Η πιο «σέξι αθλήτρια στον κόσμο» απέρριψε χρυσό ντιλ - Οι «καυτές» πόζες στο Instagram

H Αλίζα Σμιντ
H Αλίζα Σμιντ
Ιnstagram

Η Αλίσα Σμιντ, η πιο σέξι αθλήτρια του κόσμου είχε απορρίψει όπως λέει μία «εξαψήφια» συμφωνία χορηγίας, παρόλο που μετά βίας έβγαζε τα προς το ζην

Η Γερμανίδα σταρ του στίβου Αλίσα Σμιντ, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως η «πιο σέξι αθλήτρια του κόσμου», λέει ότι απέρριψε ένα «χρυσό ντιλ» από «γνωστό» χορηγό, παρόλο που μετά βίας κέρδιζε χρήματα από το άθλημά της. Η 25χρονη Σμιντ, η οποία έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια οπαδούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέει ότι πρόσφατα απέρριψε μια χορηγία που θα της είχε αποφέρει χιλιάδες δολάρια επειδή δεν είχε «πουληθεί» εντελώς στην εταιρεία.

«Πριν από δύο μήνες έλαβα μια προσφορά από μια γνωστή μάρκα. Αλλά δεν ήμουν 100% πίσω από αυτό», είπε στο podcast του OMR σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild. «Δεν νιώθω άνετα με όλο αυτό. Αυτό θα μου είχε αποφέρει εξαψήφιο ποσό. Για μία καμπάνια».

Η Σμιντ κερδίζει το εισόδημά της από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τους χορηγούς, τις συνεργασίες και ακόμη και έναν μικρό μισθό ως μέλος της εθνικής ομάδας της Γερμανίας. Τον Οκτώβριο, αποκάλυψε ότι οι αθλητές της εθνικής ομάδας αμείβονται μόλις με 739 δολάρια το μήνα σε συμφωνίες χορηγίας που εξορθολογίζονται μέσω του Sporthilfe, του γερμανικού αθλητικού ιδρύματος που παρέχει οικονομική υποστήριξη στους κορυφαίους αθλητές της χώρας.

Τότε είπε επίσης ότι οι αθλητές μπορούν να λάβουν χρήματα μέσω μιας ομάδας ή μιας οργάνωσης στην οποία ανήκουν, όπως το Schmidt's SC Charlottenburg, μαζί με να κερδίζουν βραβεία σε αγώνες. Η Σμιντ η οποία αυτή τη στιγμή είναι εγγεγραμμένη σε ένα μάθημα εξ αποστάσεως για διαχείριση μέσων και επικοινωνιών, κάνει αισθητή την παρουσία της στη βιομηχανία του μόντελινγκ, όταν δεν τρέχει ή δε διαβάζει.

Η ινφλουένσερ η οποία έχει συνεργασία με την εταιρεία μόδας Hugo Boss, περπάτησε στην πασαρέλα κατά την Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου το 2023. Ο λογαριασμός της στο Instagram που μπορεί να υπερηφανεύεται για σχεδόν 5 εκατομμύρια ακολούθους, περιλαμβάνει έναν συνδυασμό από τους αγώνες στίβου της αθλήτριες και τις πληρωμένες αναρτήσεις συνεργασίας με τον γνωστό οίκο μόδας.

Η Σμιντ η οποία πήγε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο του 2020 με την εθνική ομάδα αλλά δεν αγωνίστηκε, ελπίζει να προκριθεί στους αγώνες του Παρισιού αυτό το καλοκαίρι. Χρειάζεται όμως να μειώσει το χρόνο της κατά ένα δευτερόλεπτο καθώς το προσωπικό της ρεκόρ είναι 52,8. «Πρέπει να ξεπερνάς τα όριά σου κάθε μέρα. Συμβαίνει επίσης συχνά να κάνω εμετό μετά την προπόνηση, γιατί έτσι υποφέρεις». είπε στο podcast.

«Είναι επίσης το καλύτερο συναίσθημα όταν το έχεις κάνει και πιέζεις τον εαυτό σου και παρατηρείς κάπου αυτή την πρόοδο». Η Γερμανίδα καλλονή έγινε γνωστή το φθινόπωρο του 2020, όταν έτρεξε και κέρδισε εύκολα έναν αγώνα 400 μέτρων ενάντια στο αστέρι του ποδοσφαίρου Mατς Χάμελς.

Τη ρώτησαν τότε αν θα κέρδιζε άλλους αθλητές σε έναν αγώνα, συμπεριλαμβανομένου του Γάλλου αστέρα Kιλιάν Μπαπέ. «Δεν μπορώ να πω, εξαρτάται από την απόσταση», είπε. «Δεν έχω καμία πιθανότητα στα 100 μέτρα γιατί δεν είμαι η πιο γρήγορη. Σίγουρα όμως στα 400 μέτρα. Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι μπορώ να νικήσω οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή»