ΚΟΣΜΟΣ

Κένυα: Θλίψη για τον θάνατο του Κέλβιν Κίπτουμ – Όταν «έσπασε» το ρεκόρ του Έλιουντ Κιπτσόγκε

Κένυα: Θλίψη για τον θάνατο του Κέλβιν Κίπτουμ – Όταν «έσπασε» το ρεκόρ του Έλιουντ Κιπτσόγκε
AP.

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του σπουδαίου μαραθωνοδρόμουΚέλβιν Κιπτούμ, σε ηλικία μόλις 24 ετών, έπειτα από τροχαίο δυστύχημα. Μαζί του σκοτώθηκε και ο προπονητής του, Ζερβέ Χακιζιμάνα.

Βαρύ είναι το πένθος στον αθλητισμό, για τον θάνατο του κατόχου του παγκόσμιου ρεκόρ μαραθωνίου, Κέλβιν Κίπτουμ, ο οποίος «έχασε» τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στην Κένυα, μαζί με τον προπονητή του.

Ο Κίπτουμ, γεννημένος τον Δεκέμβριο του 1999 στο Τσεπσάμο της Κένυας, σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στο Κάπταγκατ της πατρίδας του, ενώ, την τελευταία του πνοή «άφησε» στο σημείο και ο προπονητής του, Ζερβέ Χακιζιμάνα, ο άνθρωπος που τον ανακάλυψε σε νεαρή ηλικία και τον εξέλιξε σε πρωταθλητή.

Το αυτοκίνητο του Κίπτουμ εξετράπη της πορείας του και χτύπησε σε ένα μεγάλο δέντρο, πριν προσγειωθεί σε ένα χαντάκι περίπου 60 μέτρα μακριά, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο.

Ο Κίπτουμ ήταν, εκτός από κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ, ο τρίτος άνθρωπος που «έσπασε» το φράγμα των δύο ωρών και δύο λεπτών και ο πρώτος που κατέβηκε κάτω από τις δύο ώρες και το ένα λεπτό, στον αγώνα που διεξήχθη πριν από μερικούς μήνες στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Ο Κέλβιν ήταν το μέλλον μας, ένας από τους καλύτερους αθλητές στον κόσμο»

Ο Πρόεδρος της Κένυας, Γουίλιαμ Ρούτο, απέτισε φόρο τιμής στον πρωταθλητή, τονίζοντας πως «ο Κέλβιν Κίπτουμ ήταν ένα αστέρι. Αναμφισβήτητα, ένας από τους καλύτερους αθλητές στον κόσμο που έσπασε τα εμπόδια για να εξασφαλίσει ένα ρεκόρ μαραθωνίου. Ήταν μόλις 24 ετών ακόμα, ως ήρωας, θριάμβευσε στη Βαλένθια, στο Σικάγο, στο Λονδίνο και σε άλλες κορυφαίες διοργανώσεις.

Η ψυχική του δύναμη και η πειθαρχία ήταν απαράμιλλη. Ο Κίπτουμ ήταν το μέλλον μας, ένας εξαιρετικός αθλητής, ο οποίος άφησε ένα εξαιρετικό σημάδι στον κόσμο. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και την αθλητική αδελφότητα. Αναπαύσου εν ειρήνη».

Όταν «έσπασε» το ρεκόρ του «θρυλικού» Έλιουντ Κιπτσόγκε

Όταν ο Κέλβιν Κιπτούμ «έγραψε» ιστορία, ο συμπατριώτης του και επίσης πρωταθλητής (πράττοντας το… ακατόρθωτο στη Βιέννη, ολοκληρώνοντας 42.195 μέτρα σε λιγότερο από δύο ώρες), Έλιουντ Κιπτσόγκε, τόνισε πως «δεν ένιωσα έκπληξη για αυτό. Πάντοτε αισθάνομαι χαρούμενος όταν καταρρίπτονται ρεκόρ από νέους αθλητές», μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σχετικές ειδήσεις