ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Διασώθηκαν δύο όμηροι στη Ράφα

Ισραήλ: Διασώθηκαν δύο όμηροι στη Ράφα

Οι όμηροι κρατούνταν στον δεύτερο όροφο ενός κτιρίου που παραβιάστηκε με εκρηκτικά κατά τη διάρκεια της επιδρομής

Τη διάσωση δύο ομήρων από την αιχμαλωσία στη Ράφα, ανακοίνωσε ο Ισραηλινός Στρατός, ενώ συνεχίζει να σφυροκοπά τα νότια της πόλης με τουλάχιστον 37 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Πρόκεται για τον 60χρνο Φερνάντο Σιμόν Μάρμαν και τον 70χρονο Λούις Χαρ.

«Ήταν μια πολύ περίπλοκη επιχείρηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, αντισυνταγματάρχης Ρίτσαρντ Χεχτ.

«Δουλεύαμε πολύ καιρό σε αυτήν την επιχείρηση. Περιμέναμε τις κατάλληλες συνθήκες».

Οι όμηροι κρατούνταν στον δεύτερο όροφο ενός κτιρίου που παραβιάστηκε με εκρηκτικά κατά τη διάρκεια της επιδρομής, όπου σημειώθηκαν έντονες ανταλλαγές πυροβολισμών με τα γύρω κτίρια, είπε ο αντισυνταγματάρχης Χεχτ.

Ένα μέλος της οικογένειας ενός από τους δύο ομήρους που απελευθερώθηκαν από τη Γάζα στη διάρκεια της νύχτας είπε ότι και οι δύο άνδρες είναι καλά και ότι έχουν οικογένεια τους γύρω τους.

Οι δύο απελευθερωθέντες όμηροι μεταφέρθηκαν με αεροπλάνο στο νοσοκομείο Sheba στο κεντρικό Ισραήλ και αναφέρθηκε ότι ήταν καλά.

Ο γαμπρός του Χαρ, είπε ότι αυτός και η σύζυγός του μπόρεσαν να δουν και τους δύο άνδρες - και ο πεθερός του του ευχήθηκε χρόνια πολλά όταν τον είδε.

"Ευτυχώς για εμάς ως οικογένεια σώθηκαν απόψε, αλλά πρέπει να πω ότι η δουλειά δεν τελείωσε. Είμαστε χαρούμενοι σήμερα αλλά δεν κερδίσαμε", είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι απλώς ένα ακόμη βήμα προς την επιστροφή όλων των άλλων ομήρων πίσω στο σπίτι».